2e Divisie: Scheveningen verzuimt in eerste helft afstand te nemen van FC Lisse

Scheveningen moest in speelronde 14 op sportpark Houtrust aantreden tegen het op de laatste plaats staande FC Lisse. Onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer Sjaak Polak is het de bedoeling om van die onderste plaats af te komen. Heel even bij aanvang van de tweede helft leek het er inderdaad op dat FC Lisse, via een goede spelhervatting, met drie punten huiswaarts zou keren, maar een kwartier voor tijd sloeg Scheveningen alsnog toe en sleepte er een gelijk spel uit: 2-2.

Tekst: John Carlier

Scheveningen begon goed aan de wedstrijd, maar het was toch FC Lisse dat de eerste kans kreeg om te scoren. In de tweede minuut schoot Nerivio Kasanwirjo volkomen vrijstaand recht in de handen van keeper Sven van der Maaten in plaats van het plaatsen van de bal in de goede hoek. Scheveningen herstelde zich direct hierna en kreeg in de achtste minuut ook de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. Vanuit een vrije trap, perfect genomen door Ian van Baalen, had Kevin Gomez Nieto (foto) de mogelijkheid om de bal achter doelman Joost Meendering te koppen, maar op het laatste moment kon de keeper dit nog net voorkomen, waarbij hij wel het gezicht van de Scheveningen-speler raakte, die even het veld moest verlaten voor het behandelen van een bloedneus.

Corner

Scheveningen zag al direct dat er drie punten te halen waren en kreeg in dezelfde minuut ook een corner te nemen. Deze corner werd niet goed genomen, waardoor er geen gevaar ontstond voor het doel van FC Lisse. Ondanks de goede start van Scheveningen creëerde ook FC Lisse een mogelijkheid, maar het schot van Dyllandro Panka ging net naast. Heel even was Scheveningen van slag, waardoor FC Lisse een tweede mogelijkheid kreeg, maar door goed optreden van de verdediging van Scheveningen kon een doelpunt via een corner worden voorkomen.

Initiatief

Na deze twee mogelijkheden voor FC Lisse nam Scheveningen het initiatief wat leidde tot een corner, maar wederom werd deze niet goed genomen door Ian van Baalen. In de negentiende minuut gaf Ian van Baalen wel een perfecte voorzet waarbij Michael de Niet de mogelijkheid kreeg om te scoren. Maar in plaats van een gerichte kopbal nam hij de bal in een keer op de slof, waardoor de bal hoog over ging. Vanwege de mogelijkheden die Scheveningen kreeg, kon een doelpunt niet uitblijven. Het was weer Ian van Baalen die dit keer een perfecte voorzet van zijn schoen liet gaan en daarmee Kevin Gomez Nieto bereikte. Deze nam de bal in een keer op de slof en gaf keeper Joost Meendering het nakijken, weliswaar via de paal, maar de verdiende 1-0  kon op het scorebord worden gezet.

Subtiel

Voordat Lex Immers in de zevenendertigste de bal via een subtiel tikje net langs de voor Scheveningen verkeerde kant van de paal zag gaan, moest Justin van der Putten van FC Lisse het veld via een brancard verlaten. Even hiervoor had ook Ian van Baalen de mogelijkheid voor 2-0, maar zijn schot kwam ook recht in de handen van de keeper. Hoewel het ernaar uitzag dat Scheveningen toch met een 2-0 stand de rust zou ingaan, pakte dat anders uit. Het was Remi van Ekeris, die volkomen onverwachts de 1-1 liet aantekenen. Na de meerdere kansen voor Scheveningen was deze stand een teleurstelling.

Lastig

FC Lisse kwam na de rust goed uit de startblokken en scoorde in de achtenveertigste minuut de 1-2. Het was invaller Maxim van der Meer, die het de verdediging van Scheveningen erg lastig maakte en kans zag om vanuit de draai de bal in de uiterste hoek te plaatsen. Volgens enkele spelers van Scheveningen beging hij wel een overtreding, maar de goed fluitende Belgische scheidsrechter Boogaerts wuifde de overtreding weg, waardoor Scheveningen geheel onverwachts tegen een achterstand aankeek. FC Lisse voelde dat er nog meer inzat en kreeg hierna zelfs nog twee corners en vanuit één daarvan schoot Daan Klinkenberg nog een keer de bal recht in de handen van Sven van der Maaten.

Gelijkmaker

Na deze laatste mogelijkheid voor FC Lisse wisselde trainer John Blok en bracht Mehmed Aldogan in het veld. Deze wissel leidde drie minuten later tot de gelijkmaker. Vanuit een goed genomen corner kwam de bal bij Taygeorni Elvilia, die het speeltuig nog net voor de achterlijn kon binnenhouden en vervolgens een perfecte voorzet gaf, waarna Kevin Gomez Nieto de stand niet alleen op 2-2 bracht, maar hij ook zijn tweede doelpunt maakte. Zowel FC Lisse als Scheveningen wisselden hierna nog wel, maar ondanks de twee corners die FC Lisse in de slotfase nog forceerde, bleef de eindstand toch op 2-2 staan.