Vrouwen 2B/2C: Forum Sport blijft in race om eerste plaats, SEP onderuit bij koploper

In 2B boekte RKAVV een nuttige zege op Foreholte en vond weer aansluiting bij de middenmoot, Forum Sport deed goede zaken in het duel met Kloetinge en blijft koploper VVAC, dat van SEP won, op de hielen zitten met twee duels minder gespeeld.

2e klasse B

RKAVV VR – Foreholte VR

De Leidschendamse vrouwen kregen de eerste kans, maar een kopbal belandde op de lat. Na elf minuten spelen opende Foreholte de score, maar vlak voor rust kon Lianne van Oosterwijk de gelijkmaker op het scorebord zetten. Na de thee lukte het RKAVV om Foreholte beter onder druk te krijgen. Een schot van Lianne van Oosterwijk ging rakelings naast het doel. In de 77e minuut werd Zoey van der Hulst keihard tegen de kunstgrasmat in het strafschopgebied gewerkt. Michelle Hersmis eiste de penalty op en zorgde voor een 2-1 stand. In negen minuten blessuretijd moest RKAVV alles op alles zetten om haar voorsprong te verdedigen, maar trok de winst over de streep.

2e klasse C

Forum Sport VR – Kloetinge VR

In een moeizame eerste helft kwam Forum Sport tot twee keer toe op achterstand. Na een kwartier mislukte een diepe bal van Kloetinge, maar kreeg door een stuit op het natte veld extra vaart en ging over de keepster heen het doel in. Even later scoorde Britt Wentink na een schitterende aanval de gelijkmaker. Met een half uur op de klok scoorde Forum Sport in eigen doel na een hoekschop. De vrouwen van trainer Marco Sloos (foto) gingen op zoek naar de gelijkmaker en slaagden in die missie door een treffer van Eline Hoogteijling: 2-2. Na de rust was het eenrichtingsverkeer op het doel van Kloetinge en voerden Eline Hoogteijling, Ginger Wouters en Roxanne Visser binnen twintig minuten de score op naar 5-2. Forum Sport bleef drukken, waardoor Eline Hoogteijling en Dymphna Geels de eindstand op 7-2 konden bepalen.

XerxesDZB VR – Ariston’80 VR

Tegen het sterke XrexesDZB kregen de studentes een paar mooie kansen in de openingsfase. De wedstrijd kantelde daarna steeds meer naar de Rotterdamse vrouwen toe, maar doelpunten bleven uit. Na de hervatting drong XerxesDZB aan op zoek naar de openingstreffer. De thuisploeg kreeg wat kansen, maar Ariston’80 hield stand. Pas vijf minuten voor tijd trok XerxresDZB de winst naar zich toe uit een makkelijk gegeven strafschop: 1-0.

SSS VR2 – DSVP VR

De bezoeksters uit Pijnacker openden de score halverwege de eerste helft door een treffer van Geena Toussaint. Vlak voor het rustsignaal kwam SSS 2 langszij. In het tweede bedrijf kon de thuisploeg twee keer scoren en stelde de zege veilig. DSVP kwam in de 82e minuut nog terug tot 2-1, maar kon de gelijkmaker niet meer produceren. In de slotfase kreeg een speelster van DSVP nog een rode kaart.

VVAC VR – SEP VR

SEP kon in de eerste helft de lijstaanvoerder nog aardig bijbenen en bereikte de rust met een 0-0 stand op het scorebord. Na de thee moest de Delftse ploeg het hoofd toch nog buigen. VVAC trok het duel met 2-0 naar zich toe.