O23 2A/2B: Quick neemt koppositie over van VELO, forse zege voor RKAVV

In de strijd om de eerste plaats deelde Quick een forse tik uit aan VELO. De Haantjes wonnen het uitduel in Wateringen en hebben nu de eerste plaats in handen. Forum Sport klom naar de derde positie na een zege op Den Hoorn. RKAVV was veel te sterk voor Legmeervogels.

2e divisie A

Legmeervogels O23 – RKAVV O23

RKAVV liet vanaf de eerste minuut blijken dat er geen ruimte was voor Legmeervogels om in de wedstrijd te komen. Ondanks het fysieke spel van de Aalsmeerders, bleef RKAVV de bovenliggende partij. Na tien minuten schoot Bink Schrier de 0-1 op het bord, uit een voorzet van de steeds weer langs zijn man snellende Khalid Kada. Vijf minuten later was het Jeffrey Bolleboom, die de achterlijn haalde en Nico Ogieva op maat bediende. Binnen het half uur was de wedstrijd gedaan. Khalid Kada krulde de bal in de verre kruising: 0-3. Aan de hand van een uitblinkende Bas van de Sterre walste RKAVV in de tweede helft over de thuisploeg heen. De 0-4 van Dennis Vader en de 0-5 van Stijn Lensen waren een bevestiging hiervan. In de 95e minuut moest keeper Simon Damen toch een tegengoal slikken toen een van richting veranderd schot gedragen door de wind over hem heen zeilde.

O23 2e divisie B

VELO O23 – Quick (H) O23

VELO kwam na een half uur spelen met tien man te staan, nadat Joost Luimes (foto) zijn tweede gele kaart had ontvangen. Vijf minuten voor de rust kon Quick een voorsprong nemen door een treffer van Younes Chourak. Halverwege de tweede helft was er nog geen verandering in de stand. Het spel was beide kanten onrustig en Quick kon nog geen gebruik maken van de ruimte die het kreeg en liet de kansen onbenut. Ook VELO kreeg haar kansen en was op jacht naar de gelijkmaker. Pas in de achtste minuut van de blessuretijd kopte Quick-speler Jeppe Koster op aangeven van Sam Metman de bevrijdende 0-2 binnen. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen, waardoor Quick de nieuwe koploper is met een punt voorsprong op VELO.

sv Den Hoorn O23 – Forum Sport O23

De Voorburgers begonnen heel sterk en creëerden enkele goede mogelijkheden in en rond het strafschopgebied van sv Den Hoorn. Na een kwartier spelen Juan Sebastián Navia Romero door en scoorde de 0-1. sv Den Hoorn werd nog wel gevaarlijk, maar kon het net niet vinden.

Na de thee begon Forum Sport weer goed maar sv  Den Hoorn bleef druk zetten op de defensie van de bezoekers. Forum Sport kon zich redelijk onder die druk uit voetballen, maar creëerde geen mogelijkheden. Ook de bezoekers konden geen vuist maken mede door de meer dan uitstekend spelende jonge Voorburgse doelman Milan van Pruijssen. De stand bleef 0-1.