Zondagvoetbal: Voorschoten’97 in balans met Onze Gezellen, vrouwenteams met lege handen

De zondagafdeling van Voorschoten’97 kon op Sportpark Adegeest het net niet vinden. Tegenstander Onze Gezellen faalde ook in de afwerking, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen. RKDEO had een volledige offday tegen Zwanenburg. Taurus kon de punten net niet pakken tegen Kampong.

4e klasse C (zondag)

Voorschoten’97 – Onze Gezellen

In de eerste helft kreeg de thuisploeg vier grote kansen, maar wist die niet te verzilveren, waardoor de rust werd bereikt met de 0-0 op het scorebord. Na de thee ontstond een open duel met veel ruimte. Voorschoten’97 kwam tot twee keer toe goed weg, maar ook Onze Gezellen kon de kansen niet benutten.  Zelf kreeg de groengele formatie ook nog twee mogelijkheden om te scoren. De stand bleef 0-0 en die uitslag was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Vrouwen 3e klasse B

RKDEO VR – Zwanenburg VR

De wedstrijd begon wat later omdat er op het laatste moment nog een arbiter gezocht moest worden, die kon en wilde fluiten. Na een voorsprong van de bezoekers trok Marieke van der Sman (foto) de stand gelijk. De vreugde was van korte duur. Zwanenburg had al vlot weer een voorsprong te pakken: 1-2. In de tweede helft was het prijsschieten voor de bezoeksters, die nog vier keer konden scoren en de eindstand op 1-6 bepaalden.

Kampong VR – Taurus VR

In Utrecht kwam Taurus op een 0-1 voorsprong dankzij een mooie kopbal van Anneloes van Dijk. De thuisploeg herpakte zich en trok de stand nog voor de rust gelijk: 1-1. Ook in de tweede helft konden de studentes de leiding nemen na een mooie solo-actie van Saskia Vuijk. In de laatste tien minuten moest Taurus de winst uit handen geven. Met twee doelpunten trok Kampong het duel naar zich toe. Ondanks de 3-2 nederlaag zag trainer Chaly Jones, dat zijn team steeds beter wordt en lekker voetbalde.