Jeugdproduct Sankoh van Vredenburch schenkt wedstrijdbal aan kinderen in Sierra Leone

Na afloop van de 0-5 zege van sc Heracles op Almere City FC liet de drievoudige Almelose doelpuntenmaker Mohamed Sankoh (foto) weten de overwinning en het scoren “als een bevrijding te voelen”. Sinds zijn debuutwedstrijd voor sc Heracles, eind september tegen AZ, had het jeugdproduct (20) van het Rijswijkse Vredenburch niet meer gescoord.

Tekst: Peter Petit

Na zijn hattrick in Almere liet de voor één jaar van VfB Stuttgart door sc Heracles gehuurde Sankoh dan ook weten een “heerlijke middag” te hebben gehad. ,,Als je zo lang niet hebt gescoord, dan gaat je zelfvertrouwen omlaag en ga je aan jezelf twijfelen, maar dat is niet goed. Gelukkig heb ik bij sc Heracles een trainer, John Lammers, die zelf spits is geweest en mij motiveerde door constant tegen mij te zeggen ‘je bent nog jong, het komt goed’.

‘Trofee’

En tegen Almere City FC kwam het met drie doelpunten voor de snelle en fysiek sterke Sankoh dus meer dan goed, met als gevolg dat hij na afloop de wedstrijdbal in ontvangst mocht nemen. Sankoh had deze bal niet lang in zijn bezit, hij gaf deze onmiddellijk aan zijn in Rijswijk wonende moeder die ervoor zal zorgen dat de ‘trofee’ in Sierra Leone, land van afkomst van de familie Sankoh, terechtkomt, waar heel veel kinderen trots achter de bal van hun held aan zullen rennen.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder