Zaalvoetbal: FC Westland overklast Watergras

De zaalvoetballers van FC Westland hebben opnieuw de drie punten weten veilig te stellen in de Eerste Divisie B. In de thuiswedstrijd in Sporthal Hoge Veld was het met een duidelijke 14-4 te sterk voor GZV Watergras uit Gouda. Hiermee heroverde het de koppositie, aangetekend moet worden dat ZVG/Cagemax met minder wedstrijden er beter voor staat.

Tekst: Peter Botman       |       Foto’s: Alex Pronk

Beide ploegen begonnen afwachtend, maar FC Westland wist via Rafik El Osrouti een 1-0 voorsprong te bemachtigen. Een goed uitgespeelde aanval van Watergras leidde tot de gelijkmaker: 1-1. De ploeg van James Dhanai greep vervolgens de wedstrijd steviger in handen na de 2-1 van Mounir Faloun en een prachtige vrije trap van Karam Boukhari en ging zo met 3-1 rusten.

In de tweede helft was er voor Watergras geen houden meer aan en strafte FC Westland elke fout genadeloos af. Na het eindsignaal stond er een 14-4 uitslag op het scorebord. FC Westland boekte hiermee de grootste zege dit seizoen en heeft het in veel voorgaande wedstrijden een stuk lastiger gehad met Watergras. Voor FC Westland scoorde Annouar Attal Haoui driemaal. Karam Boukhari, Yassin Irzi , Mounir Faloun en Mo Maatoug vonden tweemaal het vijandelijke net en Aimen Saïd, Aimane El Karicha en Rafik El Osrouti maakten de veertien treffers vol.

Winterstop

De winterstop is nu aangebroken voor FC Westland. Op 19 januari zal FC Westland weer aantreden, uit tegen BE’79 in Berkel Enschot. De eerstvolgende thuiswedstrijd op 9 februari is meteen een schitterende derby. Om 21.30 uur in sporthal Hoge Veld is dan zvv Den Haag de tegenstander.

Lees verder