Zaalvoetbal: FC Westland 2 wint in tumultueus duel van Stanga

Weinig wedstrijden in de zaal, maar wel de ontmoeting in de Topklasse B tussen Stanga en FC Wetsland 2, een duel met de nodige opstootjes, die uiteindelijk eindigde in een 3-5 overwinning voor FC Westland 2.

Tekst & foto’s:  Alex Pronk

In dit uitgestelde duel wilden beide ploegen niet verliezen en hadden de nodige overtredingen nodig. Er waren lichte opstootjes en niet alleen de spelers, maar ook het arbitrale duo was het niet altijd (mondeling) met elkaar eens.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek alles goed te verlopen, maar werden er veel kansen om zeep geholpen. Ook de beide doelverdedigers toonden regelmatig hun klasse, waarbij de ene redding nog mooier was dan de andere. Aimane El Karicha opende na een kwartier de score namens de Westlanders: 0–1. De wedstrijd werd na dit doelpunt iets steviger totdat Stanga-aanvoerder John Poeran en FC Westland-speler Redouan el Margi in de twintigste minuut het met elkaar aan de stok kregen, waarop arbiter Abderrahim Essaghir beide spelers gele kaart toonde. Hierdoor kwamen beide ploegen twee minuten met een man minder te staan. Nog geen twee minuten later profiteerde Rico Kogeldans door in de 21e minuut de gelijkmaker te scoren: 1–1.

Woordenwisseling

Tafelsecretaris Samie Mewa stuurde beide spelers weer in het veld waarop hoofdscheidsrechter Abderrahim Essaghir meteen ingreep omdat beide spelers er nog niet in mochten, waarop er een woordenwisseling ontstond tussen secretaris en scheidsrechter. Tafelsecretaris Samie Mewa liep vervolgens weg en nam de aanwezige Alex Pronk noodgedwongen zijn plek over. Nog voor de rust wist aanvoerder James Dhanai (FC Westland) met een gericht schot Stanga-doelman Neal Poeran kansloos te laten: 1-2.

Met die stand gingen de ploegen beginnen aan de tweede helft. Na het schitterende doelpunt van Redouan Azougagh (37e minuut 1-3), maakte Gregory Overman van Stanga binnen tien seconden de aansluitingstreffer: 2-3. Wederom binnen een paar tellen vergrootte FC Westland-speler Soufiane Aarabe de marge naar 2-4. In de laatste minuut van de wedstrijd zagen de vijftig aanwezige toeschouwers beide teams nog een keer scoren. Namens FC Westland mikte Mohamed El Haddioui (50e minuut 2-5) raak en voor Stanga deed Rico Kogeldans dan, eindstand: 3-5. Na afloop toonde de scheidsrechter nog een rode kaart aan Roger Smees vanwege grof taalgebruik.