Quick opent ‘Regenboogveld’ op Nieuw Hanenburg

Op 9 december opent Quick op veld 2 een Regenboogveld. Samen met Gemeente Den Haag wil de club met dit initiatief een krachtige boodschap van queer-acceptatie uitdragen. Quick streeft ernaar om iedereen een warm welkom en een veilig gevoel te bieden op de vereniging.

Een regenboogveld is meer dan alleen een sportveld; het is een symbool van diversiteit, inclusie en respect voor alle individuen, ongeacht hun achtergrond, geslacht, of seksuele voorkeur. Door elementen van de symbolen voor queer-acceptatie toe te voegen aan veld 2, wil de vereniging een duidelijk signaal afgeven dat Quick een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt.

Nieuwe stap

De opening op 9 december is een nieuwe stap in de inzet van Quick voor een inclusieve sportomgeving. Het bestuur hoopt, dat het Regenboogveld niet alleen een fysieke verandering is op Quick, maar ook een symbolische stap naar een toekomst, waarin de vereniging diversiteit omarmt en viert. ,,Laten we samen streven naar een Quick dat staat voor acceptatie en gelijkheid”, aldus de vereniging op haar website.

Lees verder