Koninklijke erepenning voor 100-jarig DUNO

DUNO heeft de Koninklijke Erepenning ontvangen voor het 100-jarig bestaan. Sportwethouder Hilbert Bredemeijer (foto), die tevens optrad als loco-burgemeester, overhandigde deze onderscheiding tijdens de jubileumreceptie afgelopen vrijdag in het clubgebouw aan de Mgr.Nolenslaan. Bredemeijer had lovende woorden voor de wijze waarop DUNO haar maatschappelijke betrokkenheid vormgeeft.

Tekst & foto’s: Ton Beije

DUNO was bijvoorbeeld, mede door toedoen van bestuurslid Alphons Pije, destijds één van de eerste clubs die als ‘Buurthuis van de toekomst’ de accommodatie beschikbaar stelde. Ook KNVB-ambassadeur Kees Wenneker, aanwezig in gezelschap van collega Walter Hunsche, had lovende woorden aan het adres van de jubilerende vereniging. Hij had een fraaie vlag – speciaal voor het 100-jarig bestaan – meegenomen.

Erevoorzitter – en voorzitter van de jubileumcommissie – Rob Leenheer voerde het woord evenals – een emotionele – voorzitter Jeroen van der Zwan. Voorafgaand aan die receptie was er een drukbezochte reünie, waarop zo’n 180 oud-leden acte de presence gaven. Een weerzien van veel bekenden uit een mooie tijd bij DUNO. Opvallend, dat tegenwoordig bij zo’n receptie zo weinig zusterverenigingen hun opwachting maken. Clubs als Die Haghe, Scheveningen, HBS en buurman RAS waren wel present. Evenals een club met wie DUNO al jaren een nauwe samenwerking onderhoudt: Hellevoetsluis.

Het jubileumfeest vond zaterdagavond plaats in Hudson, op het randje van Den Haag richting Poeldijk, waar zo’n vierhonderd gasten een geweldige avond beleefden.

Lees verder