Delftse Beloften: RKDEO en Concordia schieten er flink op los

In poule A was sv Nootdorp op eigen veld te sterk voor DHL en nam de eerste plaats over van de tegenstander. RKDEO was in poule B oppermachtig in de strijd met DSVP en Concordia schoof met gemak Vitesse Delft aan de kant. Wippolder was net te sterk voor sv Honselersdijk.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Sander de Hollander

Poule A

sv Nootdorp – DHL

In de eerste helft was sv Nootdorp de bovenliggende partij. De ploeg was zorgvuldig in balbezit en kwam geregeld voor het doel van DHL. Halverwege de eerste helft kreeg sv Nootdorp een penalty die gestopt wed door de boomlange keeper van DHL. Kort hierna was het toch raak. Uit een indraaiende corner werd door Christian van der Bogaard de bal ingekopt. Even later werd het 2-0. Nu was het aanvoerder Max Beune die inkopte. In de tweede helft werd het veldspel van de Nootdorpers wat slordiger en werd DHL wat sterker. De Delftse ploeg was van mening een strafschop te zijn onthouden na het wegslaan van de bal met de hand en daarna werd ook een treffer afgekeurd na overleg tussen arbiter en de assistent van sv Nootdorp. De stand bleef 2-0.

Poule B

sv Honselersdijk – Wippolder

In het Westland boekte Wippolder een kleine overwinning. De ploeg uit Delft was met 0-1 net de betere ploeg en bezet nog steeds de derde plaats.

RKDEO – DSVP

De thuisploeg schoof met het grootste gemakt de streekgenoot uit Pijnacker aan de kant. Al na zeven minuten was het raak. Uit een combinatie met Lando van Duijn krulde Jazz Vermeer de bal langs DSVP-keeper Dejay Piek. Twee minuten later was het gelijk. Na balverlies van RKDEO stelde Owen van der Harst Levi Bachnoe in staat om te scoren. RKDEO stelde voor rust nog op zaken met twee treffers van Ishaan Makhanlal: 3-1.

Halverwege de tweede helft kwam de doelpuntenmachine van de Nootdorpers goed op gang. In de 68e minuut tekende Hidde Collee voor de 4-1 en bij het eindsignaal stond een 8-1 eindstand op het scorebord. Hidde Collee, Robin van der Zwaan. Ishaan Makhanlal en Lando van Duijn namen de treffers voor hun rekening.

Vitesse Delft – Concordia

In een eenzijdige wedstrijd was Concordia de hele wedstrijd de betere ploeg.  Na twaalf minuten schoot Tahir Klidz de bal in de touwen en met een half uur op de klok kwam de 0-2 tot stand door een treffer van Yorick van Meeteren na een hoekschop. Na de thee combineerde Concordia er lustig op los en liep weg naar een 0-7 overwinning. Na de 0-3 van Tahir Klidz scoorde Noels Geurts een hattrick. Tijs Sneek maakte tussendoor ook nog een goal.