Warming-up 4e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,We gaan naar Zwaluwen om punten mee naar huis te nemen”

HBS kende vorig weekend op zaterdagavond een succesvol duel tegen RVVH, dat werd afgesloten met een nipte 2-1 winst. HBS heeft de sub-top in deze divisie weer bereikt, de achterstand op nummer twee FC ’s-Gravenzande bedraagt maar drie punten. Zaterdag wacht de lastige uitbeurt bij Zwaluwen Vlaardingen, de formatie van trainer Henk de Zeeuw.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) van HBS lag er niet van wakker, dat het thuis tegen RVVH ‘maar’ 2-1 werd. ,,Een nipte of ruime overwinning, ze leveren allemaal drie punten op, waar je negentig minuten in de wedstrijd en de hele week voor strijdt, dus ze smaken net zo goed. Ook RVVH heeft een goede solide ploeg met heel wat voetballend vermogen en daarom is het zo knap van het team, dat het zich snel heeft teruggeknokt na een 0-1 achterstand. Het laat zien, dat we stappen maken in het omgaan met tegenslagen en het spelen naar een resultaat.”

Uitdaging

HBS staat door die winst weer dicht tegen de top (met uitzondering van ASWH) aan. Een plaats waar HBS thuishoort? Kahya: ,,Wat is een plek waar je thuishoort? We hebben tot nu toe wedstrijden gespeeld die we nog hadden kunnen en moeten winnen en we hebben ook wedstrijden gespeeld die we niet hadden kunnen winnen, maar toch uiteindelijk de punten haalden. Het is heel lastig voor alle teams om zomaar een wedstrijd te winnen, omdat de ploegen heel dicht bij elkaar liggen. Dus is het elk weekend leuk en een uitdaging om ze te spelen.”

Zwaluwen

Zaterdag naar Vlaardingen voor de strijd tegen Zwaluwen, dat een punt minder heeft dan HBS, maar ook twee duels meer te spelen heeft. Kahya: ,,Zwaluwen is ook een goede ploeg met aparte kwaliteiten die moeilijk te bestrijden zijn. Het is op natuurgras en het gaat vriezen, maar ongeacht alles eromheen gaan wij ook naar Vlaardingen om de punten mee naar huis te nemen.”

Trainingskamp

En, stipt de HBS-trainer nog een belangrijk punt aan: ,,We hadden gisteravond eindelijk de gehele ploeg op het trainingsveld, alleen is een aantal spelers nog niet inzetbaar.” HBS wil in ieder geval tot de winterstop de aansluiting behouden. Kahya: ,,We gaan 11 januari op trainingskamp naar Madrid in Spanje en hopen daar een aantal mooie dagen van te maken om er nog meer een team van te maken. We hopen daar ook een mooie wedstrijd te spelen als afsluiting, maar dat is nog niet helemaal rond.”

 

Lees verder