Thomas van Haaften verruilt volgend seizoen Quick voor Rijnsburgse Boys

De nu nog voor Derde Divisionist Quick uitkomende Thomas van Haaften (foto) heeft deze week zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract plus een optie voor een tweede jaar bij het in de Tweede Divisie uitkomend Rijnsburgse Boys. De aanvallend ingestelde 21-jarige rechtsback met een verleden bij ADO Den Haag, is de eerste zomeraankoop van de uien.

Tekst: Peter Petit

Na op 5-jarige leeftijd bij sv Loosduinen te zijn begonnen, koos Van Haaften na één jaar voor Quick, waar hij op zijn zestiende door ADO Den Haag werd gescout voor het O19-team. Door blessureleed keerde Van Haaften na twee jaar terug naar zijn oude liefde, Quick. Sinds het seizoen 2020-2021 speelt de in Den Haag wonende student PABO/HALO voor de Haantjes, waarvoor hij dit seizoen tot nu toe zes keer scoorde en drie assists afleverde.

Vanzelfsprekend

,,De keuze voor Rijnsburgse Boys was eigenlijk vanzelfsprekend”, licht Van Haaften op de clubwebsite van Rijnsburgse Boys toe. ,,Tijdens de wedstrijd van Quick tegen TOGB werd ik blijkbaar gescout door Rijnsburgse Boys. Na die wedstrijd werd ik benaderd voor een gesprek. Dat heb ik gedaan en dat was een goede keus. Het gesprek verliep goed en de club kwam met een goed plan voor mij. Ik heb het daarna even laten bezinken, maar ik wist eigenlijk meteen al dat ik volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys wilde voetballen.”

Bij de huidige nummer 15 van de Tweede Divisie komt Van Haaften zijn vriend Delano Asante, met wie hij samen bij Quick heeft gespeeld, tegen. Ook aanvoerder Bram Ros is geen onbekende voor Van Haaften, de aanvoerder van de geel zwarten is een oude schoolkameraad van hem.

Lees verder