Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Almere moest even wennen, maar doet het nu uitstekend”

Scheveningen kwam vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen het FC Lisse van trainer Sjaak Polak niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Echt ongelukkig was men er niet mee op Houtrust. Zaterdag speelt Scheveningen de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC, dat vijf punten minder heeft dan de ploeg van trainer John Blok (foto), maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. In Almere wordt om half vier afgetrapt.

Tekst: Ton Beije

Tegen FC Lisse, dat de hekkensluiter is in de Tweede Divisie, moest Scheveningen op Houtrust genoegen nemen met een punt (2-2). John Blok: ,,Je hoopt iedere week op drie punten, maar zoals in de voorbeschouwing vorige week ook al aangegeven, benaderen we iedere wedstrijd hetzelfde. Daarnaast hebben we in een thuiswedstrijd het voordeel van meer Scheveningen-supporters, maar daar stopt het ook wel. Voor het voetbal dat wij willen spelen is ons hoofdveld geen voordeel, zeker niet als het veld zoals vorige week nat is. Ondanks dat we in de eerste helft de wedstrijd al in het slot hadden moeten gooien, ben ik toch blij met het punt. Na de 1-2 van Lisse hadden zij de wedstrijd ook kunnen beslissen en dan hadden we met lege handen gestaan. Gezien het vertoonde spel van afgelopen zaterdag was een punt uiteindelijk ook een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.”

Top

Veel clubs staan nog dicht bij elkaar, het bewijst wekelijks dat veel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Blok: ,,Dat klopt, en dus moet je wekelijks top zijn. Maar heel weinig ploegen kunnen zich een mindere dag veroorloven zonder dat ze puntenverlies lijden.” Diverse clubs in deze Tweede Divisie hebben een verschillend aantal wedstrijden gespeeld. Twee clubs liggen er al twee achter. Blok daarover: ,,Dat is nu eenmaal een gegeven. Het gaat er toch om wat je zelf doet en iedereen weet zo langzamerhand wel hoe ik over die ranglijst denk. Het verschil in wedstrijden komt ook omdat Almere City twee wedstrijden over moe(s)t spelen omdat ze, buiten hun schuld om, een niet-gerechtige speler hadden opgesteld.”

Constructie

Zaterdag gaat Scheveningen dus op bezoek bij Jong Almere City FC, dat afgelopen weekend knap de winst bij De Treffers wist te pakken. Is de doelstelling zaterdag die ploeg onder je te houden? Blok: ,,Nee, de doelstelling is gewoon die wedstrijd winnen en als het even kan met het voetbal dat wij graag spelen. Het heeft sowieso geen zin om daarnaar te kijken, want Jong Almere City speelt geen enkele rol op onze ranglijst. De KNVB heeft daar een bijzondere constructie voor bedacht.”

Wennen

Een nieuwe tegenstander voor Scheveningen, wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Jong Almere City heeft zoals veel jong ploegen even moeten wennen, maar ze hebben zich snel aangepast en doen het uitstekend. Ze hebben van de topploegen gewonnen en hebben nog maar weinig wedstrijden verloren. Het is een ploeg met veel snelheid, loop- en voetbalvermogen en ook nog redelijk veel fysieke kracht.”

Dan de wedstrijdselectie voor zaterdag! ,,Mitchell de Vlugt en Julian Markvoort Beke zijn terug van een schorsing, al is laatstgenoemde ook net hersteld van een griepje. Virgil Tjin Asjoe is zeker nog niet inzetbaar”, aldus de Scheveningen-trainer.

Lees verder