Overzicht 4D: Winst voor Vredenburch in stadswedstrijd tegen Te Werve, SEV zet opmars voort

SEV is bezig aan een goede reeks met drie overwinningen uit vijf wedstrijden, Quintus liet thuis een puntje liggen tegen VDL, Te Werve verdiende meer dan de 3-1 nederlaag tegen Vredenburch.

Tekst: Peter Petit              |        Foto’s: Franca Dobbe

Deltasport – SEV

In een wedstrijd waar de kansenverhouding 2-16 was, bleef het onnodig spannend. Bij rust had SEV al groter afstand moeten nemen van Deltasport. De realiteit was echte dat er slechts een 0-2 stand op het scorebord stond, doelpuntenmakers Luca Weekhout en Tommy van den Berg. In de tweede helft profiteerde Deltasport van een fout in de Leidschendamse verdediging: 2-1. SEV ging onmiddellijk door met aanvallen, wat vrij snel resulteerde in de 1-3 door een doelpunt van aanvoerder Wessel van Huizen. Deltasport bleef erin geloven en kwam op 2-3. Het slotakkoord was toch weer voor SEV via, doelpuntenmaker Arya Farsi, die de eindstand op 2-4 bracht.

Quintus – VDL

Een slordig begin van Quintus zorgde ervoor dat VDL een voorsprong nam dankzij Tygo Suisse. Niet veel later maakte Remco van der Knaap de gelijkmaker voor de thuisploeg. Net voor rust negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van de grensrechter van Quintus en scoorde VDL de 1-2, met dank aan Kees Ketting. In de 49e minuut kwam de 2-2 tot stand door een hele fraaie volley van wederom Remco van der Knaap.  Na kansen aan beide kanten bleef het bij 2-2.

Te Werve – Vredenburch

Een zure nederlaag voor Te Werve, vonden ook de aanwezige Vredenburch-supporters, die vonden dat de tegenstander best een 2-2 gelijkspel had verdiend. Tactisch stond het goed in het team van slimme vos Huib van Oostrom Soede, die ook de warrig leidende scheidsrechter Wouter van der Geest niet mee had. Na twee rode kaarten en dus twee spelers die er volgende week niet bij zijn, wordt de spoeling om volgende week tegen DHL  een representatief elftal samen te stellen, wel erg dun. Rico Deekman scoorde de 1-0 voor Vredenburch uit een hoekschop van Gijs van der Meulen, de 2-0 kwam van Erwin Kruit na een assist van Mehmet Aygun, ruststand 2-1. Na rust werd het 3-1 na een benutte penalty van Rico Deekman.

(Klik HIER voor meer foto’s van Te Werve – Vredenburch)