4e Divisie B: RKAVV verliest opnieuw, nu gaat Heerjansdam er met de punten vandoor

RKAVV moest op de Kastelenring buigen voor hekkensluiter Heerjansdam. De thuisploeg speelde voornamelijk tegen zichzelf en verloor teleurstellend met 2-3.

Tekst: Do Horta

Op de Kastelenring begonnen de mannen van trainer Peter Klomp geconcentreerd aan de wedstrijd met veel balbezit en druk naar voren. Halverwege de eerste helft kopte Remco Overdevest (foto) de bal knap binnen na een mooie voorzet van Xavier Akinrinbola: 1-0. Niet veel later leidde onachtzaamheid in de verdediging van RKAVV tot de gelijkmaker van de bezoekers: 1-1. Tot het rustsignaal speelde RKAVV onrustig, resulterend in veel balverlies en een aantal kansjes voor Heerjansdam.

Beheerst

Na rust was het spelbeeld niet veel anders en kwam RKAVV niet in haar spel. Toch werd het 2-1 voor de thuisploeg toen topscorer Remco Overdevest een terugspeelbal op de keeper onderschepte en beheerst binnenschoot. Lang kon RKAVV niet genieten van de voorsprong, omdat Heerjansdam meteen hierna de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. Niet veel later daarna kwam Heerjansdam zelfs op een 2-3 voorsprong na een aanval vanaf rechts. RKAVV verloor daarmee terecht van een gretiger Heerjansdam.