4e Divisie B: Westlandia haalt knap volle buit op bij sc Feyenoord

Westlandia deed op Varkenoord in Rotterdam goede zaken door met 2-3 te winnen bij sc Feyenoord. Bij rust keek de formatie van trainer Maurizio Ceccucci nog tegen een 2-1 achterstand aan.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kende in Rotterdam een valse start, want al binnen zeven minuten keken de Naaldwijkers tegen een 1-0 achterstand aan. Een aanval van de thuisploeg over links werd doeltreffend afgerond door Clarence Bijl. Daarmee was de ellende nog niet compleet, want door het slappe begin van de bezoekers stond na negen minuten spelen al een 2-0 stand op het scorebord. De tweede Feyenoord-treffer kwam van Khalid Rahli.

Terug knokken

Westlandia wist zich echter terug te knokken in de wedstrijd en bijna halverwege de eerste helft was de aansluitingstreffer ook een feit. Uit een vrije trap van Sergi Roeleveld schoot Kick Krom de bal prima binnen: 2-1. De bezoekers hadden de smaak te pakken en gingen voor de gelijkmaker, maar de Feyenoord-doelman hield de brigade van Ceccucci voorlopig van scoren af. Na dik een half uur op de klok kreeg de diep gestuurde Hidde van der Arend een kans om de gelijkmaker te scoren, maar zijn inzet ging net naast het Rotterdamse doel. Voor de pauze werd er niet meer gescoord en gingen de beide teams dus met een 2-1 stand aan de thee.

Scrimmage

In de tweede helft was na net een uur spelen de gelijkmaker dan toch een feit. Na een hoekschop van Ismael Afallah wist in een scrimmage voor het doel Zion Valies (foto) de 2-2 voor zijn rekening te nemen. sc Feyenoord was nog nauwelijks bekomen van de schrik of Westlandia nam zes minuten na de gelijkmaker brutaal de leiding. Het was een schitterend doelpunt van Hidde van der Arend, die de bal op zo’n dertig meter van het doel ineens op de schoen nam en over de doelman tegen het net liet ploffen: 2-3.

Wissels

Met nog twintig minuten te gaan werd aan Westlandse zijde Peter Cedeno naar de kant gehaald en voor hem kwam Lion Kalentjev in het veld. Het duel kon met die 2-3 stand nog alle kanten op, want sc Feyenoord wenste zich niet gelijk bij een nederlaag neer te leggen. Trainer Ceccucci wisselde op negen minuten voor het einde Ismael Afellah voor Freek van Eijk. Op slag van tijd, dat was meer om tijd te winnen, kwam Mark van der Zalm nog binnen de lijnen voor Hidde van der Arend. Pal daarop klonk het laatste fluitsignaal en kon Westlandia in de kou – maar die werd nauwelijks meert gevoeld – met drie belangrijke punten van het veld stappen: 2-3. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Smitshoek