4e Divisie B: FC ’s-Gravenzande in slotfase naast RVVH

Voor het laatst speelden RVVH en FC ’s-Gravenzande in competitieverband in het seizoen 2017-2018 tegen elkaar. Beide wedstrijden werden door de ’s-Gravenzanders gewonnen, uit met 0-4 en thuis met 5-1. RVVH eindigde dat seizoen op de vijftiende plaats en dat betekende rechtstreekse degradatie. Vorig seizoen eindigde RVVH op de tweede plaats in de eerste klasse en nam deel aan de nacompetitie.

Tekst: Jan Hoogenraad         |      Foto’s: Pieter Vermeer

Dankzij winst met 4-2 tegen Wippolder en 2-1 tegen ONS Sneek promoveerde RVVH weer naar de Vierde Divisie. In de coronaperiode speelden de ploegen nog wel tweemaal vriendschappelijk tegen elkaar, eenmaal werd het een gelijkspel en eenmaal een 0-3 overwinning voor FC ’s-Gravenzande. RVVH stond vooraf op de dertiende plaats met 13 punten, FC ’s-Gravenzande op de tweede plaats met 23 punten. De Ridderkerkers moeten nog wel een wedstrijd inhalen. FC ’s-Gravenzande doet het, na een klein dipje, weer goed en won de laatste twee wedstrijden. RVVH zal ongetwijfeld de punten in eigen huis willen houden om wat te klimmen op de ranglijst.

FC ’s-Gravenzande werd in de eerste helft compleet van de mat gespeeld. Helaas moest Roy Vermolen in de warming-up afhaken, dus dat was wel een tegenvaller. Vanaf het beginsignaal was RVVH veel aan de bal, dat leverde al in de vierde minuut een mogelijkheid op voor Suently Q Alberto uit een hoekschop, maar hij schoot de bal over. Ook Everton Pires Tavares had het vizier nog niet op scherp staan en schoot over. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop kon Suently Q Alberto de bal vrij inkoppen: 1-0. Nadat voor de thuisploeg Gino Stolk de bal over de lat had geschoten, kon in de 28e minuut uit een voorzet vanaf de rechterkant Mohamed El Yakoubi de bal wel heel makkelijk achter Edgar Leerdam binnentikken: 2-0. Hierna wist Romano Niamut niet  te scoren en een schot van Guytano dos Santos werd door doelman Edgar Leerdam goed gepakt. In de 39e minuut ging de bal op de stip na een handsbal in het strafschopgebied van FC ’s-Gravenzande en kon Guytano dos Santos RVVH op een 3-0 voorsprong zetten. Op slag van rust was Everton Pires Tavares dicht bij een nog grotere voorsprong voor RVVH, maar Edgar Leerdam stopte zijn inzet. Voor FC ’s-Gravenzande viel er geen enkele kans te noteren in de hele eerste helft, weinig strijd en beleving, en daar win je geen wedstrijd mee. RVVH dacht dan ook al de drie punten te kunnen bijschrijven. Trainer en enkele spelers van de tegenstander van volgende week op de tribune, Zwaluwen Vlaardingen, (zij zagen hun wedstrijd voor de derde maal dit seizoen afgekeurd) zullen waarschijnlijk gedacht hebben dat wordt volgende week een makkie in ’s-Gravenzande….

Trainer Mike Jonk zal in de theepauze ongetwijfeld zijn ongenoegen hebben laten blijken over de eerste helft. Hij wisselde direct na rust Zeger van Antwerpen en Tyler Mulder voor Bram Sommeling en Yuri Westhoff. Nu werden de rollen omgedraaid en was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Er was nu wel strijd en inzet en werd om elke bal gestreden. Dat had in de 61e minuut resultaat. Een voorzet van Stefan Bruijn werd door Sil van Ooijen achter RVVH-doelman Delano Kortstam binnengetikt: 3-1. Hierna twee mogelijkheden om verder terug te komen. Een schotje van Roy van Beek was te zacht om de RVVH-doelman echt in de problemen te brengen en Frank Broos schoot nog een keer over. Maar de bezoekers moesten alert zijn op de soms snelle uitvallen van RVVH. Zo stond ineens Gino Stolk vrij voor Edgar Leerdam, maar die voorkwam een grotere achterstand. Uit een vrije trap van Roy van Beek kopte Sil van Ooijen de bal een kwartier voor tijd over de lat, maar een minuut later wist  Ardi Luijendijk met een knap schot doelman Delano Kortstam te verrassen en de 3-2 stand op het scorebord te brengen. Hierna golfde het spel op en neer en kon nog alle kanten op. Frank Broos kopte de bal goed in, maar recht in de handen van de doelman en aan de andere kant stopte doelman Edgar Leerdam een inzet van invaller Jeremy Moreno. In de 89e minuut scoorde in de scrimmage voor het RVVH-doel weer Ardi Luijendijk en zorgde voor de 3-3 stand. In blessuretijd was er zelfs nog een kansje op de overwinning voor de bezoekers. Op aangeven van Frank Broos probeerde Ardi Luijendijk in een overvol strafschopgebied het met een hakballetje, maar die poging mislukte en bleef het bij een gelijkspel.

Voor RVVH misschien een tegenvaller, dat dacht in de rust al dicht bij een overwinning te zijn. Voor FC ’s-Gravenzande een les dat als je een wedstrijd wilt winnen je vanaf de eerste minuut scherp moet zijn.

 

Lees verder