2e Divisie: Scheveningen moet pijnlijke 4-1 nederlaag slikken bij Jong Almere City FC

Scheveningen heeft dit seizoen in uitwedstrijden regelmatig prima gepresteerd. Deze zaterdag ging de formatie van trainer John Blok echter met ruime cijfers onderuit bij Jong Almere City FC.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen begon ook niet scherp aan de wedstrijd, want de bezoekers keken al na vier minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Jeffrey Puriël verscheen – na een dekkingsfout – helemaal vrij voor doelman Sven van der Maaten en had geen moeite de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Na negentien minuten spelen liep Marcelencio Esaja van de gastheren tegen een gele kaart aan. Dat was logisch, want hij ging er nu voor de derde keer te hard in. Arbiter Van Zuilichem trakteerde hem op geel.

Verdubbelen

Ruim halverwege de eerste helft wist Jong Almere City FC de marge te verdubbelen. De bal kwam uit een voorzet van de thuisploeg helemaal in de hoek van het veld terecht, zonder dat er iemand richting bal ging. Doelman Van der Maaten liet ogenschijnlijk de bal achter gaan, maar Jeffrey Puriël was attent, pikte de bal op en deponeerde het speeltuig over de Scheveningse doelman tussen de palen: 2-0.

‘Gast’

Scheveningen speelde zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen en was vaak te laat bij de acties. Populair gezegd ‘Scheveningen was te gast op het feestje van Jong Almere City FC’, want acht minuten voor rust viel ook de derde treffer voor de gastheren, waar Jordy Rullens verantwoordelijk voor was. In de tweede helft wist Scheveningen een kwartier voor tijd iets terug te doen. Een aanval met Lex Immers en Kevin Gómez-Nieto belandde bij Mitchell de Vlugt (foto) die bij de tweede paal de 3-1 binnenwerkte. Een minuut later was de marge weer drie treffers, want Layee Kromah bepaalde namens de thuisploeg de eindstand op 4-1.