Vrouwen 2B/2C: Ariston’80 pakt punt, SEP met volle buit weg uit Rotterdam

Koploper Forum Sport (2C) kwam in het uitduel bij IFC niet verder dan een gelijkspel. SEP sloot het duel met VVOR af met een overwinning. DSVP kwam van een koude kermis tegen Unitas. Het duel werd nipt verloren. Ariston’80 pakte een punt tegen SSS 2 en RKAVV was in 2B DVVA de baas.

2e klasse B

DVVA VR – RKAVV VR

In Amsterdam zorgde RKAVV voor en verrassing door het sterke DVVA een nederlaag toe te brengen. In de achttiende minuut kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust kon Louise Meeuwissen de 1-1 aantekenen. Tien minuten in de tweede helft bracht Donna Houtman de 1-2 op het scorebord. In de slotfase gooide Kim Smulders het duel op slot door voor de 1-3 te zorgen. In blessuretijd kwam DVVA nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.

2e klasse C

IFC VR – Forum Sport VR

Trainer Marco Sloos (foto) noemde het duel tegen IFC er één om snel te vergeten. Forum Sport kwam niet in haar spel, doordat IFC er bovenop zat en veel ruimte kreeg van de arbiter. Het fysieke duel eindigde in 2-2. Ginger Wouters en Elinne Hoogteijling maakten de doelpunten namens Forum Sport.

DSVP VR – Unitas VR

Al na drie minuten spelen nam de thuisploeg de leiding in duel dankzij een doelpunt van Amy de Graaf. Unitas herpakte zich goed en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte en vlak voor rust viel ook de 1-2. Kort na de doelwisseling konden de bezoeksters ook de 1-3 aantekenen. Met nog acht minuten te spelen kwam DSVP nog wel terug tot 2-3 dankzij een doelpunt van Danique van der Klugt. Verder kwam de ploeg uit Pijnacker echter niet.

VVOR VR – SEP VR

SEP deed goede zaken in het duel met de VVOR, dat op de voorlaatste plaats staat. De Delftse ploeg won de uitwedstrijd met 0-2. Annemijn Kreffer was succesvol in de afwerking voor SEP in de eerste helft. Na de thee nam Ellie Danilewicz de 0-2 voor haar rekening.

Ariston’80 VR – SSS VR2

De Delftse keepster Esther Meershoek liet al in het begin van het duel haar waarde zien door een strafschop te stoppen. Ariston’80 had daarna licht de overhand en kwam door een treffer van Susanne Epema op 1-0. Vlak voor rust kon SSS 2 dankzij twee doelpunten op een 1-2 voorsprong komen. Na de thee waren de bezoeksters dominant en werd Ariston’80 in de verdediging teruggedrongen. Toch kon Ariston’80 door opnieuw Epema op gelijke hoogte komen. SSS 2 kreeg nog twee grote kansen, maar kon in de 2-2 stand geen verandering meer brengen.