O23 1B: HBS moet kampioenschap laten aan Barendrecht, Westlandia onderuit

HBS moest winnen van ASWH om in de laatste wedstrijd in een direct duel de strijd aan te gaan met koploper Barendrecht. Een overwinning zou HBS dan de titel brengen. Het liep anders, ASWH dat nog vecht voor lijfsbehoud, hield de Kraaien op een gelijkspel. Westlandia speelde een slecht duel tegen Houten.

ASWH O23 – HBS O23

ASWH trok zich terug op eigen helft en gokte op de counter. HBS was veelvuldig aan de bal, maar kwam moeilijk door de gesloten verdediging heen en kon de kansen die het kreeg niet verzilveren. De eerste de beste vrije trap van ASWH werd meteen in de verre hoek gekopt: 1-0. In de rust werden twee spelers gewisseld en dit had zijn effect. HBS voerde de druk op en ASWH kwam er niet aan te pas.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Manuel Francisco tekende voor de 1-1. De ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg (foto) voerde de druk verder op en dit leverde de 1-2 op. Staf Spijkerman kon vanaf de linkerkant de bal in draaien, waarna Manuel Francisco knap zijn tweede van de middag scoorde. HBS leek de winst binnen te halen, maar een ongelukkige handsbal gooide roet in het eten. De vrije trap net buiten het strafschopgebied werd binnengeschoten: 2-2. HBS kon de winst daarna niet meer binnenhalen.

Houten O23 – Westlandia O23

Westlandia speelde een heel slecht duel in en tegen Houten. De laagvlieger, die vecht tegen lijfsbehoud, had bij rust al een 2-0 voorsprong te pakken. Ook na de thee kon Westlandia het tij niet keren in de minste wedstrijd van het seizoen. Houten kon nog wel een derde treffer scoren: 3-0.