O23 2A/2B: VELO neemt eerste plaats over van Quick na zege op Graaf Willem II VAC

RKAVV boekte een ruime zege op Kolping Boys en lijkt op een keurige derde plaats te gaan eindigen. Koploper Quick speelde gelijk tegen Spijkenisse en werd op de ranglijst gepasseerd door VELO, dat Graaf Willem II VAC versloeg.

2e divisie A

RKAVV O23 – Kolping Boys O23

De Leidschendammers speelden tegen Kolping Boys een moeizame, trage en slordige eerste helft. RKAVV ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na een vloeiende aanval, rondde Floyd van Ommeren knap af. De Alkmaarders kwamen tot drie keer toe oog in oog met doelman Donny van der Helm, maar faalden om de gelijkmaker te maken. In de tweede helft speelde RKAVV het eigen dominante spel. Daan van Gaalen knikte uit een corner de 2-0 binnen. Niet veel later liet Khalid Kada zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien en rondde vervolgens bekwaam af. Na de 3-0 volgden nog treffers van Bink Schrier en Bryan Richardson: 5-0.

2e divisie B

Quick (H) O23 – Spijkenisse O23

Op Nieuw Hanenburg kon Quick de winst niet pakken in het duel met Spijkenisse. De bezoekers hielden de Haantjes op 1-1. Quick zakte na het gelijke spel naar de tweede plaats.

Graaf Willem II VAC O23 – VELO O23

Op een zeer glad veld leek bij VELO het heilige vuur te ontbreken en Graaf Willem II VAC speelde naar haar mogelijkheden, maar kon het initiatief niet nemen. Na bijna een half uur spelen kon spits Merlan Donders een voorzet vanaf de achterlijn knap afwerken: 0-1. Twee minuten later verdubbelde Tim Baggerman (foto) van een meter of achttien via binnenkant paal de score. De thuisclub leek geslagen, maar profiteerde van balverlies van VELO, waardoor Stijn Klunhaar de ruststand op 1-2 kon bepalen.

Na de rust pakte Graaf Willem gelijk door en scoorde de 2-2 via Konstantin Heidecke. VELO speelde één van haar mindere wedstrijden, maar kon toch nog de winst binnenhalen. Manz Djoeneri kopte uit een hoekschop de bal binnen: 2-3. Door de zege neemt VELO de koppositie weer over van Quick.

sv Den Hoorn O23 – XerxesDZB O23

In de strijd om uit de degradatiezone weg te komen namen laagvliegers sv Den Hoorn en XerxesDZB het tegen elkaar op. In een echt kelderduel gingen de teams met een 0-0 stand de rust in. Het duel eindigde in 1-1. Kay Zhé van Es scoorde namen sv Den Hoorn, dat een punt voorsprong houdt op de Rotterdamse tegenstander.

Forum Sport O23 – TOGB O23

Ondanks de weersomstandigheden startten de Voorburgers heel goed en konden gevaarlijk worden uit de omschakeling via Juan Sebastián Navia Romero. TOGB bleef doordrukken, maar kon geen vuist maken tegen de sterke defensie van Forum Sport. Uit een mooie actie van Anass Azahroui, die de combinatie opzocht met Juan Sebastián Navia Romero, rondde Azahroui heel fraai af: 1-0. In de rust werd besloten door de arbiter in overleg met de trainers om de wedstrijd te staken wegens de weersomstandigheden.