Zondagvoetbal: Voorschoten’97 in slotfase onderuit, ook nederlagen vrouwen RKDEO en Taurus

De zondagafdeling van Voorschoten’97 leek op weg naar een overwinning, maar kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis in het uitduel bij Nieuw West United. Een gehavend RKDEO VR1 was niet opgewassen tegen Football Factory. Ook Taurus ging over de knie tegen AFC 2.

4e klasse C (zon)

Nieuw West United – Voorschoten’97

Voorschoten’97 had op een spiegelglad veld de wind mee in de eerste helft. De groengele formatie gaf weinig weg. De thuisclub had in het eerste kwartier veel balbezit, maar daarna pakte Voorschoten’97 de draad op en creëerde een aantal grote kansen. De 0-1 kwam op naam van Rob van de Berg en de 0-2 werd een prooi voor Tim van de Akker. Voorschoten’97 bleef de bovenliggende partij, maar in de slotminuut voor rust stond de achterhoede te slapen en viel de 1-2.

Miscommunicatie

In de tweede helft leverde miscommunicatie en het uitglijden van de keeper van Voorschoten’97 een nieuwe tegentreffer op: 2-2. Het spel ging op en neer daarna met kansen aan beide kanten. Met Bryan Hilders in de spits creëerde Voorschoten’97 twee grote kansen die niet benut werden. In de 85’ minuut viel, na slecht wegwerken, de 3-2 en stond de ploeg van Denis Luhulima (foto) met lege handen.

Vrouwen 3e klasse B

Football Factory VR – RKDEO VR

RKDEO miste te veel basisspeelsters om een vuist te kunnen maken tegen Football Factory. Bij rust keek de ploeg van trainer Ton Reijntjes al tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft liep de score verder op naar 6-1. Marijn Krol, speelster van MO20, redde de eer van RKDEO.

Taurus VR – AFC VR2

De studenten waren een maatje te klein voor AFC VR2. De Amsterdamse koploper vertrok met een 1-7 zege op zak.