Zaalvoetbal: Onnodig puntenverlies zvv Den Haag-vrouwen in Maasstad

Afgelopen vrijdagavond moest zvv Den Haag Vrouwen wederom met een gehavende selectie aantreden. Ditmaal tegen één van de titelkandidaten in de eredivisie futsal. Voorafgaand aan de beladen ‘futsal thriller’ wist zvv Den Haag dat het flink aan de bak moest en iedereen 100% moest geven om het sterke Futsal Rotterdam te kunnen verslaan.

Tekst: Ulis van Maanen

Zonder captain Priscilla de Vos, Sabrina Pufflijk, Ramona van der Harst en de lang geblesseerde Romy Scherpenzeel maar mèt nieuwkomer Mirthe Bos, de weer beschikbare Angelica Hertstein en keepster Lisa Franken (foto) had zvv Den Haag een valse start. Al in de eerste minuten van de eerste helft werd de 1-0 binnengetikt door de Rotterdamse thuisploeg. zvv Den Haag reageerde alert en direct.  Angelica Hertstein tikte knap de 1-1 binnen na een geweldige Haagse aanval.

Aanvalsgolven

De aanvalsgolven in de eerste helft gingen over en weer. Amper een minuut na de gelijkmaker tekende Futsal Rotterdam de 2-1 aan. Na de tweede gele kaart voor dezelfde speelster moest de thuisploeg met een pion minder spelen. Na een Rotterdamse time-out en luttele tikken verder was het weer de beurt aan zvv Den Haag. Het was notabene Priscilla Mesker die op de juiste plek stond om namens de Haagse ploeg doeltreffend af te ronden: 2-2.

Voortvarend

De rust werd echter bereikt met een 3-2 voorsprong voor Futsal Rotterdam. Na weer onachtzaamheid in de Haagse ploeg. Het was een doelpuntenrijke en spannende eerste helft met bij vlagen aantrekkelijk futsal aan beide zijden. Aan beide kanten werden ook de nodige fouten gemaakt, maar voor het publiek was het wel een vermakelijk duel tussen twee strijdende ploegen.

zvv Den Haag begon de tweede helft zeer voortvarend. Sterker, na de zoveelste balverovering was het Larissa Boerenstam die de 3-3 binnenschoot.  Wederom was het juichen amper voorbij of het was een minuut later catastrofaal voor zvv Den Haag. Futsal Rotterdam sloeg genadeloos toe na een verslapping bij de bezoeksters. Via een Haagse teen belandde de bal achter Lisa Franken: 4-3. Ongelofelijk maar waar. Na de nieuwe voorsprong van de thuisploeg had zvv Den Haag nog voldoende tijd om langszij te komen. De kansen werden helaas niet meer benut. Andere aspecten dan goals maken vierden de boventoon. Een onnodig puntenverlies dus voor een hard strijdend zvv Den Haag. Onder de bezielende leiding van teamcaptain Stef Valk heeft de vrouwenploeg van René Havermans en Jeffrey Brand keihard gevochten om de punten. Logisch dat coach René Havermans na afloop zei: ,,We vergeten onszelf te belonen!”

Volgende week vrijdag speelt zvv Den Haag thuis in Sporthal Hogeveld en ontvangt het de absolute titelfavoriet FC Marlène uit de kop van Noord-Holland. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Lees verder