ADO Den Haag terug naar Zuiderpark, HDV nog in afwachting

De terugkeer van ADO Den Haag om te gaan trainen met de eerste selectie in het Zuiderpark, lijkt in de loop van volgend seizoen gestalte te krijgen, meldt Omroep West.

De mannenselectie zal gaan trainen op twee velden die nu worden bespeeld door voetbalvereniging HDV. De gemeente zegt dat die club verhuist naar sportpark Escamp III, het complex waar in het verleden de honkballers actief waren en in de zomer nog zijn. ,,Hierover staan we in nauw contact met HDV”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Voorzitter Rodney Schrauwen (foto) van HDV reageert naar Haaglanden Voetbal: ,,We zijn wel in gesprek met de gemeente, maar wij hebben niet gehoord dat het al definitief is. Dit is wel een beetje jammer.”

Zuiderpark

Het is al langer bekend, dat ADO Den Haag graag alle trainingsactiviteiten – jeugd, nu al actief op het complex De Aftrap, vrouwen en mannen – plaats gaan vinden in het Zuiderpark. De club laat weten, dat het het uitgangspunt is dit in de loop van volgend seizoen te verwezenlijken, wat ook door de gemeente Den Haag wordt bevestigd. Ook de vrouwen (met haar jeugdafdeling) in het Zuiderpark te huisvesten, lijkt vanwege een ruimtetekort voorlopig niet haalbaar.

Sportpark Irene

De selectie van trainer Darije Kalezic traint op sportpark Irene in Rijswijk. Dat is al het geval sinds in het Stadion van ADO Den Haag weer natuurgras kreeg in plaats van kunstgras. De optie is Rijswijk is vanaf het begin al bedoeld als een tijdelijke oplossing.

Lees verder