Sarina Wiegman: ,,Trots op onze prestatie, maar we zijn niet door”

Het Oranje-vrouwenteam plaatste zich dinsdagavond door een 4-0 zege op België voor de Nations League-finals. Dat was heel zuur voor Engeland en coach Sarina Wiegman (foto), die na het duel tegen Schotland (0-6 winst) in het Hampden Park op het veld moesten wachten op het eindresultaat bij Oranje in Tilburg.

Toen Engeland de 0-6 scoorde dachten de Engelse vrouwen het karwei te hebben geklaard. Maar in de dying seconds in Tilburg kopte Damaris Egurrola Oranje nog naar de 4-0 zege en zorgde er daarmee voor dat niet Engeland, maar Nederland doorgaat. De teleurstelling bij Sarina Wiegman, coach van het Engelse team, was natuurlijk groot. ,,We hebben zes keer gescoord en waren zo dicht bij. In de dying seconds scoorde Nederland nog, daar heb je geen controle over. Ik dacht echt dat we het gingen flikken toen we in de extra tijd scoorden. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Want ik ben heel trots op onze prestatie, maar we zijn niet door en dat is teleurstellend”, liet de in Monster wonende Haagse na afloop weten aan de media.

Pijn

De Europees en vice-wereldkampioen zal daardoor ook in ieder geval ontbreken op de Olympische Spelen in Parijs. ,,Dat is onderdeel van het voetbal”, merkte Wiegman nog op. ,,Het is niet makkelijk om op hoog niveau te blijven presteren. Om na het WK met ongelukkige momenten er direct weer voor te gaan, met nauwelijks rust. De speelsters waren moe. Natuurlijk doet dit pijn, want je wilt meedoen aan grote toernooien.”

(Kopfoto: Orange Pictures)

Feest bij Oranje na de 4-0 winst in Tilburg (foto: Eric de Wit)

 

Lees verder