O23: FC Zoetermeer langs Sparta, overige duels in evenwicht

In 3D stonden doordeweeks twee duels op het programma. Op maandag eindigde de wedstrijd tussen Wilhelmus en HVV in balans en op woensdag was er ook geen winnaar bij FC ’s-Gravenzande tegen FC Skillz. FC Zoetermeer was in 3E wel aan de winnende hand.

3e divisie D

Wilhelmus O23- HVV O23

Wilhelmus kwam al na zes minuten op achterstand tegen HVV, maar de vreugde voor de bezoekers was van korte duur. Vijf minuten later was het 1-1. Op aangeven van Marc Lulli kon Twan Fako goed afronden. Zeven minuten voor de rust speelde HVV hekkensluiter Wilhelmus naar een 1-2 achterstand. Met bijna een kwartier op de klok in de tweede helft trok de formatie van trainer Jeroen de Ligt (foto) de stand weer gelijk. Een bal van Twan Fako werd door Djeden de Roon in de touwen gewerkt. In de 2-2 stand kwam geen verandering meer. Wilhelmus veroverde in haar voorlaatste wedstrijd haar eerste punt, maar heeft nog steeds een negatief saldo nadat het eerder drie punten in mindering kreeg,

FC ’s Gravenzande O23 – FC Skillz O23

Op het Juliana Sportpark bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

O23 3e divisie E

Sparta (av) – FC Zoetermeer

In Rotterdam deed FC Zoetermeer goede zaken in de strijd om de derde plaats. Concurrent Sparta werd naar een 1-4 nederlaag gespeeld. Bij rust hadden de Zoetermeerders al een 0-3 voorsprong te pakken dankzij doelpunten van Jonas van der Hemel, Olaf Schrijver en Jari Voortman. In de tweede helft besliste Olaf Schrijver het duel definitief door de 0-4 aan te tekenen. Sparta had het laatste woord, maar kwam niet verder dan 1-4.