Warming-up 4e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,Kijken waar we staan tegen ASWH”

HBS hoefde vorig weekend niet in actie te komen. De wedstrijd uit tegen Zwaluwen Vlaardingen werd afgekeurd en dat betekent dat HBS een duel minder heeft gespeeld dan de meeste clubs in deze divisie. De wedstrijd wordt ook volgende week niet gespeeld, omdat Zwaluwen Vlaardingen al moet inhalen tegen RVVH. HBS krijgt zaterdag kloploper ASWH op bezoek. Een mooie uitdaging!

Tekst: Ton Beije

Geen voetbal vorige week zondag, was dat balen? HBS-trainer Ekrem Kahya (foto): ,,Ja we baalden zeker, gelet op de late afmelding. Maar goed, het is niet anders. Zoals altijd staat de gezondheid van de spelers ver boven alles.” De wedstrijd uit tegen Zwaluwen Vlaardingen staat nog niet op het programma voor volgende week. Kahya: ,,Zwaluwen moet nog ‘een halve competitie’ inhalen geloof ik, dus we spelen pas in maart tegen ze. Dan hebben we in ieder geval beter weer dan nu….”

Affiche

HBS thuis op sportpark Crayenhout tegen koploper ASWH, dat negen punten meer heeft dan nummer twee FC ’s-Gravenzande. Kahya: ,,Zeker een mooi affiche om mee af te sluiten. We hebben een mindere periode gehad en zijn daar heel goed uitgekomen en hebben een goede ontwikkeling gemaakt. Nu kijken waar we staan tegen een heel volwassen en degelijke ploeg in een thuiswedstrijd. Zaterdag verwacht ik een heel aantrekkelijke wedstrijd waar twee goede ploegen met elkaar de strijd zullen aangaan. We zullen ontzettend alert moeten zijn en blijven, want dit is een wedstrijd die echt op de details beslist zal worden.”

En na zaterdag? Kahya: ,,Na zaterdag trainen we nog twee keer en zouden eigenlijk nog een wedstrijd spelen maar die heeft d tegenstander afgezegd, dus mocht iemand nog interesse hebben komende  dinsdagavond…..”

Stappen

En dan begin januari het trainingskamp in Spanje. Een prima manier om de zaak weer voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Kahya: ,,We analyseren voornamelijk onze eigen speelwijze en daar hebben we echt stappen in gemaakt. Straks zaak om alles fit aan de start te krijgen en we via heel veel gezonde concurrentie de boel nog scherper kunnen krijgen. Want aan teambuilding hoeft er niet zoveel gedaan te worden, het is net zoals afgelopen seizoen een heel goede ploeg met bijzonder veel positieve karakters.”

Spelers mist Kahya zaterdag niet: ,,Als sinterklaas niks meeneemt deze week, zijn we zo goed als compleet.”De wedstrijd tegen ASWH begint niet om 18.00 uur, maar om 15.30 uur.

Lees verder