Warming-up 4e Divisie B: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Winnen van Smitshoek is niet zo makkelijk”

Westlandia leverde vorig weekend knap werk af door drie punten mee te nemen bij sc Feyenoord in Rotterdam (2-3). Trainer Maurizio Ceccucci (foto) zal met zijn ploeg dat resultaat graag voortzetten zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Smitshoek, dat drie punten meer heeft, maar ook een duel meer te spelen heeft.

Tekst: Ton Beije

De 2-3 winst bij sc Feyenoord werd gevierd in Naaldwijk. Trainer Ceccucci daarover: ,,Ik ben uitermate tevreden met de punten, maar ook met de veerkracht van het team. Als je binnen tien minuten met  2-0 achterstaat en je wordt totaal overlopen en je daarna terugkomt in de wedstrijd en deze met 2-3 wint met een geweldig winnend doelpunt van Hidde (van den Arend – red.), dan verdient de ploeg een groot compliment.”

Vertrouwen

Merkt Ceccucci ook dat de ploeg extra gemotiveerd op de training verschijnt deze week. Winst bij Feyenoord geeft toch extra vertrouwen. Ceccucci: ,,Nee eigenlijk niet. Ook na een nederlaag traint de ploeg hard en is iedereen gemotiveerd, misschien is de maandagtraining iets plezieriger na een overwinning, dat wel.”

Analyse

Zaterdag dan de afsluiting van het jaar in competitieverband, thuis tegen Smitshoek. Bij winst kan Westlandia met Smitshoek in punten op gelijke hoogte komen (al hebben zij nog een duel meer te gaan). Het zou toch een prima manier zijn om het jaar af te sluiten. ,,Nou zeker weten, maar even van Smitshoek winnen zal niet zo gemakkelijk gaan”, kijkt de Westlandia-trainer vooruit. ,,Wij verwachten een wedstrijd die zich veelal op het middenveld zal gaan afspelen tussen twee ploegen die willen winnen. Van Corné (van Doorn – red.) hebben we weer een uitgebreide analyse ontvangen en wij weten dat ze een aantal oud-profs, zoals Luigi Bruins en Ryan Koolwijk, in de ploeg hebben, maar die worden wekelijks benoemd. Ik ben van mening dat zij het juist moeten hebben van de jongens eromheen. Daar moeten wij waakzaam voor zijn.”

Beker

Wat doet Westlandia nog na zaterdag? Ceccucci: ,,Wij trainen sowieso door, want op 16 december spelen we nog voor de beker. Na die wedstrijd kunnen wij aftrainen en kijken naar de fitheid van de groep. Op 2 januari starten wij weer. En dan begin januari wacht het trainingskamp in het Spaanse Torremolinos, waar de ploeg zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Lees verder