Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Nooit tevreden zijn, maar altijd beter willen”

Vorige week werd de thuiswedstrijd van Quick tegen AWC afgekeurd. De harde les (3-1) van de week ervoor tegen vv Kloetinge waarin de jonge ploeg zich liet meeslepen in het fysieke spel van de thuisploeg, kon niet worden rechtgezet. Komende zondag moet tegen UNA hard worden gestreden om de drie punten mee naar huis te nemen.

Tekst: Pieter Donath

vv UNA (Uitspanning Na Arbeid) speelt op sportpark Zeelst in de gemeente Veldhoven. Vorige week werd in de strijd om de tweede plaats met 1-0 verloren van Sportlust’46. Met 28 punten uit 15 wedstrijden staat UNA nu op de vierde plaats. Quick heeft 16 punten uit 13 wedstrijden en staat twaalfde. UNA is een gerenommeerde club, die al zeven seizoenen in de Derde Divisie speelt. Meestal eindigend in de middenmoot. Vorig seizoen werd de zevende plaats behaald.

Wisselvallig

Quick speelt dit seizoen wisselvallig. Na een goede wedstrijd tegen TOGB, die met 1-0 werd gewonnen, volgde een slechte wedstrijd tegen Kloetinge. Voor trainer Paul van der Zwaan (foto) wacht de waarschijnlijk zware taak om de mind-set van de spelers weer goed te krijgen. Quick speelde maandagavond tegen FC Skillz en won van de eersteklasser met 2-1. Trainer Paul van der Zwaan begreep de afkeuring, was niet tevreden over de oefenwedstrijd en tegen UNA moet het beter.

Hebben jullie zondag nog iets gedaan na de late afkeuring?

,,De afkeuring kwam toch nog wel redelijk verrassend. Maar ik ben op de club geweest en kan volledig beamen dat de scheidsrechter die het heeft afgekeurd volkomen gelijk had. Het was keihard, maar daarnaast was er tijdens de wedstrijd van zaterdag 1 een flinke hagelbui geweest en die hagel was ingelopen waardoor het ook nog eens spiegelglad was geworden. We hebben dan ook niet getraind of wat. Overigens is een vrij weekend voor de jongens een unicum. Het programma en het daaraan verbonden reisschema is al belastend genoeg.”

Was wedstrijd maandag tegen FC Skillz nuttig?

,,Het was een wedstrijd die niet bracht wat we ervan hadden verwacht. Slordig en onrustig in balbezit en met een niet voldoende topsport mind-set.”

Is UNA uit een zware tegenstander en wat moet beter dan tegen Kloetinge?

,,Het zal echt een stuk beter moeten tegen het altijd lastige UNA. Op zich zijn we best tevreden over de ontwikkeling, maar het mag niet gaan stagneren. We moeten vlijmscherp blijven, kritisch naar ons eigen handelen blijven kijken, zowel individueel als collectief en nooit tevreden zijn, maar altijd beter willen. Als we dat voor elkaar krijgen kunnen we van iedere tegenstander winnen, zo niet dan zullen we van iedere tegenstander verliezen.”

Lees verder