4D: RVC Celeritas weet weer wat winnen is, twee rode kaarten voor Te Werve

Grote vreugde bij RVC Celeritas, dat tegen SEV een onverwachte zege behaalde. Donkere wolken hangen boven Te Werve na de 6-0 nederlaag tegen DHL en, net als vorige week, ook nu weer een wedstrijd met twee rode kaarten voor Rijswijkse spelers

Tekst: Peter Petit

SEV – RVC Celeritas

In een wedstrijd waarin de thuisploeg de kansen creëerde, was het juist RVC Celeritas dat er met de winst vandoor ging. Het team van hoofdtrainer Arjan Kortleven schoot uit de startblokken en kreeg in korte tijd enkele mogelijkheden om de score te openen. Oud-Haaglandia speler Sami Bousetta profiteerde namens RVC Celeritas van een zwak moment in de Leidschendamse defensie. SEV ging door met aanvallen, wat resulteerde in de nodige tweehonderd procent kansen, maar het was wederom RVC Celeritas dat scoorde. De doelman van SEV verwerkte een schot van Andres ‘Lelle’ Manuele zodanig slecht, dat de bal in zijn doel belandde: 0-2. De thuisploeg rechtte de rug en kwam voor rust nog terug in de wedstrijd na een doelpunt van Faris Daoudi: 1-2. Vlak nu rust benutte RVC Celeritas de tweede kans die het kreeg, Bencho Calliste scoorde: 1-3. Vervolgens kreeg het toch al moeilijk scorende SEV nog verschillende heel grote kansen, maar in doelpunten resulteerde dit niet. Nog een bijzonder aspect van deze wedstrijd: de leidsman, scheidsrechter Isri, liet een vierde wisselmoment toe, waardoor RVC Celeritas de laatste tien minuten niet met tien man kwam te spelen. Dankzij deze zege en de nederlaag van mede-laagvlieger MSV’71 gaat de Rijswijkse ploeg in ieder geval niet als hekkensluiter de winterstop in.

DHL – Te Werve

Een wedstrijd die hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede (foto) eigenlijk helemaal niet had willen spelen. Wat hem betreft had de wedstrijd uitgesteld mogen worden omdat hij, na de twee rode kaarten van vorige week en de daarmee gepaard gaande schorsingen, over te weinig spelers beschikte. Het werd tenslotte een slachtpartij, die met een 6-0 overwinning voor de Delftenaren onder leiding van DHL’s hoofdcoach Tayyab Chaudhry in de boeken komt. En ook in deze wedstrijd weer twee rode kaarten voor Te Werve, de eerste keer wegens slaan, de tweede keer na twee keer ‘geel’. Doelpuntenmakers in de qua leeftijd jonge ploeg van Chaudhry, gemiddelde leeftijd 19 jaar, waren Sem Brinkers (2x), Koen Vermeulen (2x), Jesse Keizer en Milan Warmenhoven. Bij de rust stond al een 4-0 score op het bord.

VDL – Deltasport

In de vijftiende minuut kwam de thuisploeg op 1-0 door een doelpunt van Kees Ketting. De Vlaardingers van Deltasport kwamen al snel op 1-1, maar na een prachtige aanval van VDL bepaalde Rodney Remmerswaal de ruststand op 2-1. Kees Ketting scoorde in de 63e minuut uit een hoekschop zijn tweede doelpunt, waardoor een eindstand van 3-1 op het bord kwam te staan.