4A/C: GDA, ODB en DUNO lopen door zeges verder uit

GDA won uit van GSC ESDO. ODB pakte drie punten tegen Quick (H). DUNO pakte thuis de volle buit tegen sv Houtwijk. En SVH speelde thuis gelijk tegen sv Madestein. Stompwijk’92 gaf een voorsprong weg en verloor mede door een eigen doelpunt.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk     |        Foto’s: Wil aan de Wiel

4e klasse A

Stompwijk’92 – Woubrugge

Thuisploeg Stompwijk’92 speelde een goede eerste helft tegen Woubrugge en wist door twee doelpunten van Rick de Haan en Tjebbe Janson de rust in te gaan met een 2-1 voorsprong. Na de rust was het even chaos bij Stompwijk’92 en de bal eindigde via een eigen speler in eigen doel: 2-2. Zo was de stand ineens gelijk en kreeg Woubrugge meer vertrouwen. De uitploeg wist daarna nog twee keer te scoren en zo ging Stompwijk’92 van een voorsprong naar een verliespartij. De eindstand was 2-4 in het voordeel van Woubrugge.

4e klasse C

ODB – Quick (H)

Quick mocht op bezoek bij ODB. Op papier leek dat een makkelijke wedstrijd voor de gastheren, maar dat veranderde al snel toen Quick vrij snel op voorsprong kwam via Mees Schoonhoven. ODB had ondanks de achterstand meer kansen, maar maakte deze niet af. Na een blessure aan de kant van ODB, speelde Quick de bal uit. ODB wilde via een ingooi de bal naar de keeper van Quick spelen, maar deze was niet scherp en de bal belandde zo in het doel via Desley Zwiers. De scheidsrechter keurde de goal goed en zo kwam ODB op gelijke hoogte: 1-1. Nog voor de rust maakte Mike Perquin de tweede treffer voor ODB, dat zodoende met een voorsprong de kleedkamer inging. Quick kwam in de tweede helft nog een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel van de thuisploeg, maar keeper Bebeto van der Beek wist een tweede tegengoal te voorkomen. ODB daarentegen scoorde nog twee keer via Nicky Keus en Jordi de Jager, waardoor de eindstand 4-1 werd.

GSC ESDO – GDA

GSC ESDO kreeg vandaag GDA thuis op bezoek. GSC ESDO begon sterk aan de wedstrijd en had het betere spel. Beide ploegen misten een grote kans op de voorsprong waardoor de ruststand dan ook een doelpuntloos gelijkspel was. In de tweede helft begon de wedstrijd vorm te krijgen en kwam GDA beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. Jeroen Mantel zorgde voor de voorsprong. Een paar minuten later zag Frans Tetteroo de keeper ver uit zijn doel staan en via een lob verdubbelde hij de voorsprong. ESDO maakte na een uur gespeeld te hebben nog de aansluitingstreffer. Toch was het GDA die het laatste woord had en via Stephen de Ruiter de laatste treffer maakte van die dag waardoor de uitslag 1-3 voor GDA werd.

DUNO – sv Houtwijk

DUNO en sv Houtwijk troffen elkaar op Sportpark Haagsche Dynamiek. sv Houtwijk was niet volledig en miste een aantal spelers in deze belangrijke wedstrijd. DUNO heeft de afgelopen wedstrijden gewonnen en was dus in een winning-mood. sv Houtwijk moest de punten achterlaten bij DUNO. De ploeg van Kenneth Lammens wist met 2-0 te winnen.

SVH – sv Madestein

SVH en sv Madestein troffen elkaar aan de Noordweg. Beide teams hebben het niet gemakkelijk gehad in de afgelopen wedstrijden en nu beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen waren de eerste helft in balans en gingen rusten bij een gelijke stand. SVH kwam sterker uit de kleedkamer en wist via Achmed Assiah op voorsprong te komen. sv Madestein was weer wakker en Selcuk Karadeniz maakte de gelijkmaker: 1-1. Het werd een soort ping-pongen want de thuisploeg pakte opnieuw de voorsprong door een doelpunt van Serder Myumyum. Zoals het bij ping-pong gaat, heen en weer, scoorde dus ook sv Madestein opnieuw de gelijkmaker. Servt Dogan mocht deze op zijn naam schrijven en bepaalde hiermee ook de eindstand op 2-2.