1C: RKDEO stuurt sv Honselersdijk met een duidelijke nederlaag huiswaarts

RKDEO en sv Honselersdijk begonnen beide aan het duel met slechts een punt minder dan de koplopers Forum Sport en Wippolder. De belangen vlak voor de winterstop waren dus groot. RKDEO ging met een 1-0 voorsprong rusten en na het laatst fluitsignaal stond er een stand van 3-0 op het scorebord.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De openingsfase was duidelijk voor een sterk beginnend sv Honselersdijk, dat constant richting het RKDEO-doel trok. Toen die eerste ‘storm’ wat geluwd was, herpakte RKDEO zich goed en kreeg ook kansen. Na bijna een kwartier nam de thuisploeg ook de leiding, al had het daarbij wel de hulp van de bezoekers voor nodig. Na een voorzet van Izzy Rosini vanaf de linkerflank, werd de bal in eigen doel gewerkt door Nigel Hendriks. Vlak daarna een mogelijkheid voor sv Honselersdijk, maar op aangeven van Sean van de Stap kopte Joey Valstar over. Rond de vijfentwintigste minuut werd eerste een inzet van Tom van Veen door RKDEO-verdediger Daniël Prieto weggekopt en pal daarop verdween de bal uit een vrije trap van Veen voorlangs.

Na een half uur een mogelijkheid voor RKDEO de marge op twee treffers te brengen. Olaf Kramer legde breed op Sven van Noppen, die stuitte op doelman Quinten van der Helm en de goalie van de Westlanders was ook attent bij de rebound van Jazz Vermeer. Een vrije trap van Tom van Veen verdween wel over de Nootdorpse muur, maar de bal verdween in de veilige handen van keeper Huub Koning. Bij een volgende actie was sv Honselersdijk dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Sean van der Stap kon Ton van Veen inkoppen, maar doelman Koning tikte de bal over de lat. Met die 1-0 stand konden de beide ploegen naar de warme kleedkamer.

In de aanvangsfase waren de eerste gevaarlijke momenten voor het doel van sv Honselersdijk. Op aangeven van Irian Boeschoten, kwam Jazz Vermeer net te laat bij de tweede paal en vier minuten later overkwam dat Sven van Noppen, zodat doelman Van der Helm de bal eenvoudig kon onderscheppen. Met nog twintig minuten op de klok belandde de bal uit een voorzet van Tom van Veen op het dak van het Nootdorpse doel. Met nog twaalf minuten te spelen leek de beslissing een feit te zijn. RKDEO kwam op 2-0. Olaf Kramer werd weggestuurd door Lando van Duijn en schoof de bal langs doelman Quinten van der Helm.

sv Honselersdijk had niet meer de kracht om terug te komen in de wedstrijd. In de slotminuut maakte Fahmie Labari namens de gastheren ook nog de 3-0, maar dat was alleen van belang voor de statistieken. Labari kreeg de bal in de schoenen geschoven door doelman Van der Helm en liet die kans niet onbenut.