1C: Die Haghe geeft niet thuis en verliest van TAC’90

Die Haghe was geen schim van de ploeg die vorige week Forum Sport wist te verslaan. Het speelde onsamenhangend, slordig en zonder echte “drive”. Dat deed TAC’90 wel en dat won dan ook verdiend met 0-4 in deze eerste officiële derby in competitieverband tussen de beide teams.

Tekst: Wim van de Graaf

Scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda had niet alleen twijfels over de kwaliteit van het hoofdveld van Die Haghe maar ook over het ontbreken van de verlichting daar op deze regenvolle zaterdag het ook nog eens behoorlijk donker was. Zo werd er noodgedwongen uitgeweken naar de kunstsprieten van Ockenburgh. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen een eerste aanval van TAC’90 voor gevaar zorgde, maar doelman Justin van Look van Die Haghe bracht redding. Het eerste deel bleek een gelijk opgaande en ook rommelige wedstrijd op te leveren maar na vijfentwintig minuten was daar een goede aanval van TAC’90 waarbij de bal zodanig werd aangeraakt, dat deze via de binnenkant van de paal in het doel caramboleerde: 0-1.

Tegenvaller

Een tegenvaller voor Die Haghe, dat deze wedstrijd als uitgangspunt had om afstand te nemen van de ploeg van trainer Arie van der Padt (foto). Echter drie minuten later lag de bal opnieuw achter Justin van Look toen een afvallende bal niet werd verdedigd en een rood/blauwe aanvaller de bal hard kon binnenschieten: 0-2. Die Haghe stelde de natte en verkleumde supporters zwaar teleur met het vertoonde spel. De rust moest dienen voor een andere aanpak en speelwijze, want Die Haghe had in de gehele eerste helft geen kans gekregen.

Wissels

Na rust probeerde Die Haghe-trainer Marcel Koning de bordjes te verhangen door wisselspelers in te brengen, maar ook die brachten niet de ommekeer. Sterker nog, het werd na een kwartier in de tweede helft ook nog 0-3 toen een TAC’90-aanvaller – na balverlies door een verdediger van Die Haghe – er met de bal vandoor kon gaan en deze beheerst achter de kansloze Die Haghe-doelman tegen de touwen kon schieten. Twee minuten later kopte Mike de Graaf op de deklat boven doelman Dion van Wijk, maar TAC’90 was deze middag gewoon de betere ploeg. Acht minuten voor tijd maakte de TAC’90-doelman een goed schot van Peter de Kleer onschadelijk. Vlak voor het laatste fluitsignaal van arbiter Gommans, die kon terugzien op een prima wedstrijd, belandde een verdwaald schot van een TAC’90-speler op de kruising van het doel van Die Haghe waarna de bal tot overmaat van ramp precies tegen het lichaam van de ongelukkige doelman Van Look stuiterde en over de doellijn binnen viel: 0-4. Zo won TAC’90 terecht, maar ietwat geflatteerd van een zeer matig Die Haghe, dat deze keer niet thuisgaf en de winterstop moet gebruiken om de wonden te likken en nieuwe energie op te doen voor de tweede seizoenshelft.