1C: Forum Sport als koploper (met beter doelsaldo) winterstop in

Bij aanvang van de wedstrijd stond Forum Sport op de eerste plaats en tegenstander Valken’68 was de nummer vier op twee punten. Het ging dus echt ergens om op sportpark ’t Duyfrak in Valkenburg. De weersomstandigheden waren niet best. Flinke regen, maar ook een stevige wind, die ervoor zorgden dat beide ploegen een helft de wind in de rug hadden.

Tekst: Jean Nederlof

Valken’68 begon met dit steuntje in de rug en speelde een goede eerste helft. De thuisploeg speelde vanuit een gesloten verdediging en met een uitblinkende centrale verdediger Jesper Slootweg werd de ene na de andere aanval opgezet. Er kwamen kansen voor Valken‘68 maar de voorhoedespelers misten de scherpte. Aan de andere kant was het Forum Sport dat geconcentreerd verdedigde en daar waar mogelijk de aanval zocht. Een beetje countervoetbal, dat altijd gevaarlijk is met de snelle Hayden Bergen en Pjer Bom op de flanken. Doelpunten waren duur, dus de rust ging in met een 0-0 stand.

Spanning

Na de pauze een sterker Forum Sport, dat zich achterin niet liet verrassen en voorin een paar kansen kreeg. De wedstrijd was niet al te best qua veldspel, maar de spanning vergoedde een hoop. Duidelijk was dat het elftal dat het eerst zou scoren, ook de winnaar zou zijn. Trainer Bas Steffens (foto) van Forum Sport bracht nog wat extra energie in het veld met de wisselspelers Ruben Gyamfi en Jerone Goodett voor Jano Vanderbos en Hayden Bergen.

Doelpuntloos

Zowel Forum Sport als Valken’68 kregen nog mogelijkheden, maar de beide doelmannen Petter van Pruijssen (Forum Sport) en Frank Kardjani (Valken’68) stonden een treffer in de weg. Het werd dus een doelpuntloos gelijkspel in Valkenburg. Door de nederlaag van sv Honselersdijk bij RKDEO en het gelijkspel van Wippolder tegen Voorschoten’97 heeft Forum Sport samen met Wippolder de eerste plaats in de eerste klasse C in handen met 18 punten uit 10 wedstrijden. Doordat het doelsaldo van Forum Sport (+10) beter is dan dat van Wippolder (+4) mag het zich officieel koploper noemen en gaat het dus met die status de winterstop in.

De competitie wordt weer hervat op 20 januari 2024 en dan gaat Forum Sport op bezoek bij RKDEO en Valken’68 ontvangt sv Den Hoorn.

Lees verder