1C: VELO onderuit op eigen veld tegen LFC

Achteraf was iedereen het er wel over eens: het was voor spelers en toeschouwers eigenlijk geen weer voor een leuke voetbalwedstrijd. Regen en wind en een veld dat steeds slechter werd. VELO kwam wel twee keer op voorsprong, maar het was toch LFC dat in de slotfase het beslissende doelpunt maakte en met een 2-3 zege naar Leiden terugkeerde.

Tekst: Louis de Letter        |    Theo Verbraeken

In de beginfase van de wedstrijd vooral LFC dat, met de wind in de rug, het initiatief nam en met enkele corners en vrije trappen voor gevaarlijke situaties zorgde voor het VELO-doel. VELO bleef overeind en kreeg ook een doelkans via Vince van Egmond, uit een corner van Emiel Rours, maar zijn inzet ging naast het Leidse doel. Rond de 35e minuut was het toch VELO dat verrassend op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Emiel Rours kon gelegenheidsspits Rens de Vries vlak voor het doel het laatste tikje geven: 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want enkele minuten later was de stand al gelijk (1-1) via Thom de Vries, die een fout van VELO-doelman Deniz Pamuk afstrafte. Tot aan de rust aan beide kanten nog enkele doelpogingen maar zonder resultaat.

Na een welkome warme rustpauze kwamen beide teams weer het veld op voor de resterende 45 minuten. VELO kwam in de vijftigste minuut weer op voorsprong via Emiel Rours die, diep gestuurd door Rens de Vries, alleen voor de Leidse doelman niet faalde en de bal beheerst in de verre hoek schoot: 2-1. LFC pakte de draad weer snel op en zette VELO steeds meer onder druk. Na een uur voetbal kwam dan ook de gelijkmaker, via Mike Bekooij die een voorzet vanaf de linkerkant in het doel kon schuiven: 2-2. LFC wilde meer en ging met volle overtuiging voor de winst. VELO, met verse krachten Joey Kouters en Rick Das voor Abel Dries en Vince van Egmond, bleef nog lang overeind en kreeg via Emiel Rours en Abdelhak Bojaada nog doelkansen, maar zonder succes. In de laatste tien minuten kwamen Erik Letsch en Sietse Fidom ook nog in het veld voor Emiel Rours en Abdelhak Bojaada. In de 89e minuut dan toch de genadeklap voor VELO toen een corner carambolerend via enkele benen langs VELO-doelman Deniz Pamuk in het doel verdween: 2-3.

In de extra tijd kwam VELO deze klap niet meer te boven en eindigde de wedstrijd overigens met negen man na direct rood in de 70e minuut voor Mike Das en rood, na tweemaal geel, voor Storm Verheijen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hornes vanzelfsprekend blije gezichten bij de bezoekers, terwijl VELO toch wel teleurgesteld de warme kleedkamer opzocht om deze nederlaag te verwerken. Zaterdag 20 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen sv Honselersdijk.