O23 3D/3E: FC Skillz gehuldigd na titel, ruime winst voor FC Zoetermeer

FC Skillz werd afgelopen woensdag kampioen na een gelijkspel tegen FC ’s-Gravenzande. De huldiging vond plaats op zaterdag na opnieuw een gelijkspel tegen VVSB. FC Zoetermeer deed van zich spreken met een dikke zege op Blijdorp.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Alex Pronk

O23 3e divisie D

VVSB O23 – FC Skillz O23

Met de titel al op zak moest FC Skillz aantreden in Noordwijkerhout tegen VVSB. De thuisploeg kwam al vroeg in het duel op een 1-0 voorsprong en pas vijf minuten voor de rust kon FC Skillz de stand gelijktrekken. Yusuf Yildiz nam de 1-1 voor zijn rekening. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

In de rust van de wedstrijd van het eerste team tegen sv Den Hoorn werd de O23 van FC Skillz gehuldigd. De uitreiking van de schaal gebeurde door de vader van O23-hoofdtrainer Ryan van Deutekom. Een mooi gebaar voor de trainer na het recente familieleed en een mooie afsluiter van de najaarscompetitie.

Rijnsburgse Boys O23 – Wilhelmus O23

De hekkensluiter had niets in te brengen tegen de thuisclub. In Rijnsburg gingen ‘De Wespen’ met maar liefst 7-0 onderuit. Na de winterstop moet Wilhelmus uitkomen in de vierde divisie.

FC ‘s Gravenzande O23 – HVV O23

De Westlanders speelden zich veilig door een zege op HVV. De Haagse ploeg heeft die zekerheid nog niet en moet nog tegen het sterke Rijnsburgse Boys aantreden. Na de eerste helft stond HVV nog op een 0-1 voorsprong. In het tweede bedrijf greep FC ’s-Gravenzande alsnog de volle buit. Na treffers van Tim de Koning en Ray Bredero kwam de ploeg van trainer Davy van Vliet met 2-1 voor. Na de 2-2 van HVV kon FC ‘s-Gravenzande het karwei afmaken. Tim Rolff en Ray Bredero zorgden voor een 4-2 zege.

O23 3e divisie E

FC Zoetermeer O23 – Blijdorp O23

FC Zoetermeer kwam tegen laagvlieger Blijdorp niet goed uit de startblokken en kwam op een 0-1 achterstand. Nog voor de rust had de thuisploeg het duel beslist. Door treffers van Aiden Leeuwin (2x), Dylan Versluis en Matthijs Kox ging FC Zoetermeer met een 4-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft waren Jasper van der Linden en Aiden Leeuwin scherp in de afwerking, waardoor de eindstand 6-1 werd.

RKDEO O23 – BVCB O23

De Nootdorpers speelden een prima duel tegen de hooggeplaatste ploeg uit Bergschenhoek. Trainer John de Jong zag na een 2-1 stand bij rust zijn ploeg er met een 5-2 overwinning vandoor gaan. Jesper Zaalberg was met vier doelpunten de gevierde man. Ook Anthony Ramasre kon het net vinden.