Vrouwen 3E/3G: FC ’s-Gravenzande langs KMD, ADO Den Haag weer oppermachtig

Voorschoten’97 versloeg SJZ in Zoeterwoude en lijkt een veilige positie in de middenmoot te bezetten in 3E. In poule G boekte ADO Den Haag haar tiende zege op rij. Onderaan de ranglijst pakte FC ’s-Gravenzande een nipte zege op concurrent KMD.

3e klasse E

SJZ VR – Voorschoten’97 VR

In Zoeterwoude nam Voorschoten’97 flink afstand van de onderste regionen en lijkt vrij zorgeloos de tweede helft van de competitie in te gaan. Bij rust had SJZ nog een 1-0 voorsprong te pakken, maar na de thee eiste Pien Laurens met drie treffers een hoofdrol op. Na de 1-3 overwinning staat Voorschoten’97 op de zesde plaats.

3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – DSVP VR2

Ook DSVP 2 moest eraan geloven tegen ADO Den Haag 2. In de eerste helft kon de groengele formatie het verschil nog niet maken. Na twee minuten opende Sienna in ’t Veld de score, maar halverwege de eerste helft kwam de ploeg uit Pijnacker op gelijke hoogte. Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op. Pas na een kwartier kon Floortje Bol de 2-1 aantekenen. Daarna ging het hard en liep de score op naar 8-1. Sacha Horsman (2x), Lotte Vermeulen en Floortje Bol namen de treffers voor hun rekening.

Lyra VR – Zwaluwen Vl. VR

Tegen laagvlieger Zwaluwen uit Vlaardingen boekte Lyra een flinke overwinning. De ploeg van trainer Denver Wittenaar bond de bezoekers met 7-3 aan de zegekar.

Sportclub Monster VR – sv Den Hoorn VR

Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Het wekte dan ook geen verbazing dat de streekderby in evenwicht eindigde. Bij het eindsignaal stond een 3-3 eindstand op het scorebord.

FC ‘s Gravenzande VR – KMD VR

In een Westlands onderonsje troffen laagvliegers FC ‘s- Gravenzande en KMD elkaar. De thuisploeg van trainer Richard Poesiat (foto) nam tot twee keer toe een voorsprong via Sophie van Spronsen, maar zag de Wateringers ook twee keer op gelijke hoogte komen. De 1-1 werd verzorgd door Kristen van Egmond en de 2-2 kwam op naam van Laura Nederpelt uit een vrije trap. Een paar minuten voor het eindsignaal nam FC ’s-Gravenzande een beslissende 3-2 voorsprong dankzij Romy van Velden.

Berkel VR2 – DSO VR

De hekkensluiter uit Zoetermeer hield tot aan de rust de schade beperkt tot één tegentreffer. In de tweede helft sloeg de thuisploeg toe. Berkel 2 kon nog zes keer het net vinden en stapte van het veld met een 7-0 zege op zak.