Zaalvoetbal: Vrouwen zvv Den Haag moeten buigen voor FC Marlène

Onder ruime publieke belangstelling in de gezellige sporthal Hogeveld hebben de vrouwen van zvv Den Haag de absolute titelfavoriet FC Marlène in de Eredivisie geen pijn kunnen doen. De bezoeksters vertrokken met een 1-3 zege richting Noord-Holland.

Tekst: Ulis van Maanen

De futsal-grootmacht uit de Kop van Noord-Holland blijkt ondanks een aantal absenties toch nog steeds te beschikken over een zeer eredivisiewaardig team met wederom talentvolle futsal talenten. De nieuwe trainer heeft wat dat betreft een brede selectie om bijna ‘clean sheet’ nog steeds de koppositie in de eredivisie te behouden.

zvv Den Haag, dat in de tweede fase van de competitie uitkomt in Poule B, houdt dan nog steeds zicht op een plek in de kampioenspoule. Dan moet de Haagse futsalformatie wel afrekenen met vijf andere ploegen in poule B, die allemaal die kans blijven behouden.

Publiek

Dan de wedstrijd tegen FC Marlène. Het publiek genoot zichtbaar van het spel van twee ploegen die voor de winst wilden gaan. zvv Den Haag, onder aanvoering van Stef Valk, deed zeker niet onder voor de sympathieke bezoeksters uit Heerhugowaard. Sterker, over en weer ontstonden er kansen voor beide doelen. Maar zowel Jack Reus als Lisa Franken aan Haagse zijde hielden hun doel schoon.

Onachtzaamheid

De tweede helft gaf een ander beeld. In die zin dat er helaas wat momenten van onachtzaamheid nodig waren om de winst te geven aan FC Marlène. Twee Oranje-internationals, Aaike Verschoor en Sanne Brand, scoorden voor het ‘Europese’ FC Marlène en helaas was ook een eigen Haagse goal noodzakelijk om de 0-3 op het scorebord te zien staan.

Rocky Ramona

zvv Den Haag stelde daar heel veel strijd en een aantal doelkansen tegenover om ook zelf tot scoren te komen. Kansen bleven echter tot dan onbenut. Via ‘Rocky’ Ramona van der Harst deed zvv Den Haag toch nog wat terug. De Scheveningse scoorde slim en gewiekst de verdiende 1-3. Helaas voor zvv Den Haag bleef het bij die stand. zvv Den Haag speelde een voortreffelijke wedstrijd en had in Sylvana den Boer haar uitblinkster. Haar subtiele balaannames, passes en futsalskills waren schitterend om te zien. Jammert genoeg geen overwinning of een punt voor haar en haar keihard strijdende teamgenoten.

Volgende week volgt het tweede bekerduel. Uit bij sc Klarenbeek in het gelijknamige dorp, nabij Apeldoorn in de provincie Gelderland!

(Foto: SportSnap.nl/Frank van Leeuwen)

Lees verder