Bekervoetbal: TAC’90 zegt bekerstrijd vaarwel na nederlaag bij Overmaas

Het bleek voor trainer Arie van der Padt van TAC’90 toch een zware opgave om op een doordeweekse avond – met werkende spelers – een sterk team op de been te brengen voor de wedstrijd in het kader van de KNVB-districtsbeker in Rotterdam tegen Overmaas.

Tekst: Ton Beije

In Rotterdam was er na een kwartier spelen al vijf keer gescoord. Overmaas nam binnen negen minuten twee keer de leiding en tussendoor had Mert Dogrusoz nog de gelijkmaker (1-1) voor TAC’90 voor zijn rekening genomen. In de veertiende minuut zette Felipe Oliveira TAC’90 weer naast gastheer Overmaas: 2-2. Die vreugde was van korte duur, want binnen een minuut was het dezelfde Overmaas-speler, die zijn derde treffer produceerde: 3-2.

Penalty

Zes minuten na rust zette hij ook de 4-2 op het scorebord. Randall Labordus (foto) bracht – tien minuten voor tijd – de spanning terug in de wedstrijd door een strafschop te benutten. Verder kwam de ploeg van Van der Padt niet, want Overmaas bepaalde in de slotminuut de eindstand op 5-3.

De Rotterdammers gaan derhalve door naar de volgende ronde. TAC’90 kan zich verder concentreren op de competitie en het in januari startende Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.