4C: sv Erasmus knap langs DUNO, ruime overwinning voor sv Loosduinen

In 4C stonden twee inhaalduels op het programma. sv Loosduinen was duidelijke de betere in het duel met Zuid West DH. Tussen sv Erasmus en DUNO was het een stuk spannender. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zuid West DH – sv Loosduinen

Halverwege de eerste helft opende sv Loosduinen de score. Een bal van Bart Ruwaard werd in de touwen gewerkt door Jimmy Versseput. De 0-2 volgde tien minuten voor de rust. sv Loosduinen-speler Damian van der Horst mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet vanaf elf meter. Vlak voor rust liep Zuid West DH nog tegen twee gele kaarten op. Een kwartier in de tweede helft viel een tweede gele kaart voor een speler van de thuisploeg, waardoor ze met tien man kwamen te staan. Het bezoekende team van trainer Ronald Paats (foto) kon in de laatste twintig minuten nog drie keer scoren. Bart Ruwaard, Marlon van Minnen en Tom Vrieling zorgden voor de 0-5 eindstand.

sv Erasmus – DUNO

De thuisploeg speelde een prima partij tegen het sterke DUNO, dat niet het spel vertoonde waar het de afgelopen periode hoge ogen mee gooide. Abbas Saleem bracht sv Erasmus op een 1-0 voorsprong en DUNO mocht van geluk spreken dat het niet meer tegentreffers incasseerde. Nog voor de rust kwam DUNO toch nog op gelijke hoogte dankzij Youssef Talhaoui: 1-1. Na de doelwisseling was sv Erasmus binnen een minuut al trefzeker. Danny Stakenburg tekende voor de 2-1. De thuisploeg verzuimde opnieuw de voorsprong te vergroten en weer kwam DUNO langszij door een benutte strafschop van Talhaoui: 2-2. Vlak voor het eindsignaal trok sv Erasmus alsnog het duel naar zich toe. Vanaf elf meter bepaalde Danny Stekenburg de eindstand op 3-2.