3A/3B: BSC’68 in balans met ASC, ook PGS/VOGEL tegen KMD eindigt gelijk

BSC’68 sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen ASC. De debutant ging in 3A door het resultaat de winterstop in op een fraaie derde plaats. PGGS/VOGEL en KMD kwamen niet tot scoren in 3B.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Winfried Klos

3e klasse A

BSC’68 – ASC

In Benthuizen moesten nog vijfenzeventig minuten gespeeld worden van het eerder gestaakte duel. In een matig vervolg van de eerste helft kreeg BSC’68 de beste mogelijkheden, maar tot echte kansen leidde dit niet.

De tweede helft ving dan ook aan met nog steeds de 0-0 op het scorebord. BSC’68 ging na de thee beter spelen en voerde de druk op. Een speler van ASC ontving de bal in de 49e minuut in het strafschopgebied van de thuisploeg en leek de bal bijna klemvast te hebben om deze vervolgens in de touwen te schieten. BSC’68 dacht een vrije trap te krijgen, maar de arbiter keurde de treffer goed: 0-1.

Even later was de 0-2 dichtbij toen Falco Henzen de bal in de voeten van de ASC-spits speelde, maar de bal belandde op de paal. De thuisploeg kon alsnog het punt redden doordat een lob van Roel van der Valk over de verdediging van ASC door Lody Dijkhuizen goed werd afgerond. Guido de Peinder kreeg daarna nog een kans op de winnende treffer, maar de stand bleef 2-1.

3e klasse B

PGS/VOGEL – KMD

De wedstrijd op sportpark Ockenburgh leverde geen treffers op. PGS/VOGEL schoot met het 0-0 gelijke spel niet veel op en blijft vierde. KMD klom van de zesde naar de vijfde plek. De Wateringse formatie van trainer Dennis Roerade kwam in punten gelijk met Laakkwartier, maar heeft een beter doelsaldo.