2e Divisie: Scheveningen neemt punt mee bij Kozakken Boys in Werkendam

Trainer John Blok ging met zijn team voor de drie punten naar Werkendam. Kozakken Boys, onder leiding van de Haagse trainer Edwin Grünholz, was er alles aan gelegen om het jaar ook goed af te sluiten. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Ton Beije

Het eerste kansje in de wedstrijd was voor Scheveningen-verdediger Robert van Koesveld, maar het leverde geen treffer op. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Mario Bilate (ex-ADO Den Haag), maar zijn volley verdween hoog over het Scheveningse doel. Na krap een half uur spelen een gele kaart voor Kozakken Boys-speler Niek Hoogand, die veel te hard inging op Lex Immers.

In de 36e minuut kwamen de gastheren aan de leiding. Mario Bilate bracht vanaf rechts in het strafschopgebied de bal hoog bij de tweede paal, waar Lowie van Zundert klaar stond om in te koppen. Zijn kopbal werd vervolgens door doelman Sven van der Maaten uit het doel geslagen, maar op advies van assistent-scheidsrechter Sahiner, werd door arbiter Rick Sturm toch een doelpunt toegekend, omdat Van der Maaten de bal achter de lijn zou hebben weggehaald: 1-0.

Effect

In de pauze hield trainer John Blok Julian Markvoort Beke in de kleedkamer achter en bracht voor hem Michael de Niet in het veld. Vlak na rust liep Kozakken Boys weer tegen een gele kaart aan, ditmaal was die voor Julian Geelhoedt, die naar de mening van de leidsman een aanval van Scheveningen te veel op hield. Net voordat er een uur op de klok stond kwam Scheveningen op gelijke hoogte. Met veel gevoel en effect krulde Michael de Niet (foto) de bal net binnen de zestien met rechts in de verre bovenhoek buiten bereik van doelman Bryan Janssen: 1-1. Scheveningen probeerde nog wel de volle buit binnen te halen, maar een schot van afstand van Georni Elvilia belandde op de paal en een inzet van Jari de Jong vloog net over de kruising.

Invallers

Bij Scheveningen vielen nog in Delano Gouda voor Ian van Baalen en Mehmet Aldogan in de slotfase voor Georni Elvilia. Bij de thuisploeg kreeg Gwaeron Stout nog de gehele kaart voorgehouden, terwijl Scheveninge in dit duel zonder kaarten afkwam. Het bleef in Werkendam echter bij 1-1 waarmee Scheveningen haar derde punt in vier duels binnenhaalde.

 

Lees verder