Edwin Grünholz heeft eerste nieuwe speler erbij bij Kozakken Boys

Mohamad Mahmoed, een 28-jarige middenvelder, komt de selectie van Kozakken Boys versterken. Hij heeft een contract getekend dat loopt tot het einde van dit seizoen met de intentie dan te verlengen. De verdedigende middenvelder, geboren in Irak, is geen onbekende van trainer Edwin Grünholz, die hem meemaakte in zijn periode bij Quick Boys.

Mahmoed doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte daarna de overstap naar de jeugdafdeling van PSV, waar hij deel uitmaakte van zowel het O17- als het O19-team. Na een seizoen bij Jong NEC en een jaar zonder club, sloot hij zich in het seizoen 2016-2017 aan bij de selectie van Quick Boys, waar hij uiteindelijk meer dan 150 officiële wedstrijden speelde. Zijn niet-aflatende inzet maakte hem al snel tot een publiekslieveling bij de competitiegenoot van Kozakken Boys uit Katwijk.

Clubloos

Sinds afgelopen zomer was Mahmoed clubloos, omdat zijn contract niet werd verlengd en de middenvelder besloot zijn prioriteiten elders te leggen. Op de site van zijn nieuwe club zegt hij daarover: ,,Ik had het erg druk met mijn werk en thuis en besloot daarom te stoppen, tenzij er een grote en enthousiaste club zou aankloppen.” Ondanks gesprekken met verschillende clubs, werd zijn besluit om te stoppen definitief.

Grünholz

Kozakken Boys-trainer Edwin Grünholz kende de middenvelder nog goed van zijn tijd bij Quick Boys. Hierdoor werd Mahmoed afgelopen week gepolst voor een rentree. ,,Ik heb vier jaar lang met Edwin gewerkt. Hij kent mijn spel en weet wat ik kan bijdragen. De trainer gaf aan dat hij een speler zoals ik nodig heeft op het middenveld. Hij en een aantal andere mensen binnen de club waren erg enthousiast over mijn komst. Dat gaf mij een goed gevoel en daarom vind ik het de moeite waard om mijn voetbalschoenen weer aan te trekken”, aldus Mahmoed.

(Foto: Kozakken Boys)

Lees verder