Nathan Aké pakt met Manchester City wereldtitel bij clubs

Manchester City heeft voor de eerste keer in haar bestaan het WK voor clubs gewonnen. In de finale was de ploeg van Hagenaar Nathan Aké (foto) simpel met 4-0 te sterk voor het Braziliaanse Fluminense. Nathan Aké werd door coach Pep Guardiola in de basiself opgesteld en werd vier minuten voor tijd vervangen.

Manchester City had eerder al in de halve eindstrijd afgerekend met Urawa Red Diamonds (3-0) uit Japan. Nu nam het al binnen een minuut een voorsprong tegen Fluminense en bij die treffer was Nathan Aké nadrukkelijk betrokken. Aké schoot van grote afstand op doel. De van de paal terugspringende bal werd vervolgens door Julián Álvarez binnengewerkt. Na een half uur passeerde de Braziliaanse verdediger Nino zijn eigen doelman: 2-0.

Vijfde prijs

Na rust tekende Phil Foden op aangeven van Álvarez voor de 3-0 en in de slotfase was hij ook verantwoordelijk voor de eindstand van 4-0. Het betekende voor Nathan Aké en zijn team de vijfde prijs van het jaar. Eerder pakte Manchester City de titel in eigen land en de FA Cup, legde beslag op de Champions League en de Europese Super Cup. Nathan Aké werd afgelopen maandag nog in zijn geboortestad Den Haag tijdens het Sportgala (waar hij zelf uiteraard verstek moesten laten gaan) uitgeroepen tot ‘sportman van het jaar’.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder