Voetbal maakt in leven Kaz van Oostrom Soede plaats voor passie waar muziek in zit

Twee versleten heupen hebben een einde gemaakt aan de voetballoopbaan van de 35-jarige Te Werve-speler Kaz van Oostrom Soede. Na de met 3-1 verloren finale van de Halve Maan Cup, afgelopen zomer, tegen Duindorp SV, waarin hij vroegtijdig geblesseerd het veld moest verlaten, viel definitief het doek voor de zoon van trainer Huib. ,,Die finale op het Wilhelmus-terrein was de laatste wedstrijd voor mij en trouwens ook voor clubgenoot en aanvoerder Geraldo Reijntjes. Het was klaar, het zou nooit meer worden zoals het ooit was. Die wedstrijd tegen Duindorp sv is voor ons een mooi aandenken”, aldus Van Oostrom Soede.

Tekst: Peter Petit

Van Oostrom Soede begon met voetballen bij de pupillen van ADO, maakte vervolgens de overstap naar Sparta en kwam op latere leeftijd uit voor VUC, Wateringse Veld, De Ster, Haaglandia zaterdag met als eindstation tien jaar Te Werve. Na in 2016 met Te Werve kampioen te zijn geworden en naar de tweede klasse te zijn gepromoveerd, maakte de multifunctionele speler een paar weken deel uit van de selectie van Noordwijk. Een blessure aan het bovenbeen en een minder goede relatie met toenmalige hoofdtrainer Dogan Corneille van Noordwijk deden hem besluiten weer terug te keren naar Te Werve. ,,Ik speelde bij Katwijk in de voorbereiding nog een onderlinge oefenwedstrijd, het ging volgens mij supergoed. Maar Corneille had alleen maar kritiek op hoe ik, als zaalvoetballer, de bal aannam. Ik neem de bal altijd met de onderkant voet aan, maar Corneille drong erop aan dat ik dat met de binnenkant van de voet moest doen. Mijn manier van de bal aannemen had altijd goed uitgepakt, en als je dan als trainer een specialisme uit iemand haalt, dan begrijp je het niet.”

Verzoek

Soms krijgt hij nog wel eens van een oud-medespeler het verzoek om zich weer bij de selectie van Te Werve aan te sluiten, zoals onlangs nog van zijn goede vriend Brahim Saïdi.  Met zijn routine zou hij welkome versterking zijn voor Te Werve, dat het moeilijk heeft zich dit seizoen te handhaven in de vierde klasse. Maar op een comeback van Van Oostrom Soede hoeft men niet te rekenen. ,,Met de slechte mobiliteit van mijn heupen, overigens kennelijk een familiekwaal, want mijn vader en moeder hadden daar ook last van, lijkt mij een rentree erg moeilijk. Daar komt nog bij, ik heb niet getraind en ik betwijfel of ik dan nog wel een bijdrage voor de selectie kan leveren. Het spelletje vind ik nog steeds leuk, het trainen in de regen en kou niet meer”, aldus Van Oostrom Soede. Daar komt nog bij dat voetbal heeft plaatsgemaakt voor een andere hartstocht in zijn leven, Afrohouse ook wel Afrotech, een steeds populairder wordend muziekgenre met Afrikaanse elementen.

Wie Van Oostrom Soede nu aan het werk wil zien zal een dance-event moeten bezoeken, want de parttime trambestuurder van de HTM stopt nu al zijn vrije tijd in zijn nieuwe passie als dj, maar vooral als producer van Afrohouse, een subgenre van housemuziek, dat voornamelijk in Zuid-Afrika is ontwikkeld. Van Oostrom Soede, dj naam Chaleee (‘vriend’ in het Ghanees), heeft onlangs al optredens achter de rug in Zwitserland, Turkije en Dubai, voor het nieuwe jaar zijn er contacten met dancefeesten in Spanje, Italië en Miami. Bekende Nederlands dj’s als Tiësto en Armin van Buuren reizen continu de hele wereld over, maar dat reizen en continu wachten op een vliegveld is niet aan de in Voorburg woonachtige Van Oostrom Soede besteed. Hij is selectief in het accepteren van uitnodigingen om als dj op te treden, liever werkt hij thuis achter de keukentafel met zijn laptop als ‘ghost producer’, iemand die achter de schermen werkt voor andere artiesten. Onlangs verscheen van Van Oostrom Soede de EP Champagne, onder meer te beluisteren op Spotify. Muziek die destijds niet te beluisteren viel in de kleedkamer van Te Werve. ,,De meeste jongens wisten niet eens dat ik zo intensief met muziek bezig was, ik heb het altijd een beetje stilgehouden. Toen ik nog voetbalde werd er in de kleedkamer vooral Nederlandse rap gedraaid, ook prima hoor.”

Lees verder