HV TERUGBLIK (1) Medestrevers in vierde klasse D: ‘FC Zoetermeer terechte winterkampioen’

In de winterstop kijkt Haaglanden Voetbal met veel trainers terug op de eerste seizoenshelft. Het spits wordt afgebeten in de vierde klasse D, waarin FC Zoetermeer zich de winterkampioen mag noemen. Naaste concurrenten Vredenburch en Maasdijk hadden beide nog kans op de eerste periodetitel, maar daarvoor was in het onderlinge inhaalduel een ruime overwinning nodig. Na de 2-2 gelijkspel ging de prijs naar het FC Zoetermeer van hoofdtrainer Martijn de Zoete (foto) die onlangs voor een jaar bijtekende.

Tekst: Peter Petit

Huib van Oostrom Soede

Volgens Huib van Oostrom Soede, met Te Werve poulegenoot van FC Zoetermeer in de vierde klasse, is FC Zoetermeer de terechte winterkampioen. Van Oostrom Soede: ,,Wij hebben zelf met 6-1 klop van Fc Zoetermeer gekregen. Het is een redelijk goede formatie die uitgebalanceerd is en als je de minste verliespunten hebt in de winter, dan verdien de ook de titel. Hun spits, nummer tien, Brandon Zigo Tichem, vind ik een erg goede speler die zich op een bepaalde manier zodanig vrij loopt, rust aan de bal heeft, uitspeelt, een-tweetjes maakt en anderen ook kansen gunt. Ook de nummer zes, Emre Termelis, is een goede speler. Bij hem beginnen alle aanvallen, hij vraagt, zoekt en krijgt de bal, waardoor hij makkelijk aan de bal komt. Hun doelman, Hylke van den Burg, heeft een goede trap. Vredenburch heeft ook een redelijk goed team, conditioneel sterk, maar voetballend kan het hier en daar nog wel beter. Ze missen een creatieve speler, een passer.”

Ramon Hageraats

Ramon Hageraats, hoofdtrainer van Quintus, dat de eerste periode als vijfde afsluit en begin oktober met 0-3 van de latere winterkampioen verloor: ,,Zoetermeer is ten opzichte van mijn ploeg verder. Spelers die op een hoger niveau gespeeld hebben en weten wat er gevraagd wordt, daarnaast individuele spelers, die in staat zijn om een man uit te spelen, dus een complete ploeg die niets in de vierde klasse te zoeken heeft, maar daar hebben ze ook op ingekocht.”

Voor de jeugdige hoofdtrainer Martijn de Zoete (29) is dit seizoen bij Zoetermeer zijn eerste seizoen als seniorentrainer. Hij voetbalde zelf bij RKDEO en werd op zijn achttiende jeugdtrainer bij Forum Sport, het vroegere DEVJO. Via een jaar de JO15-1 en twee jaar de JO 19-1, trainde De Zoete het afgelopen seizoen de O23 van de Voorburgse vereniging, uitkomende op het hoogste O23-niveau in de Eerste Divisie. Hij solliciteerde per brief bij FC Zoetermeer, waarna hij werd uitgenodigd voor een gesprek bij de ambitieuze club.

Kerstdiner

De Zoete, terugkijkend op de eerste periode: ,,Ik kijk terug op een mooie en goede eerste periode, bij een heel leuke en warme vereniging. Ik ben ook blij dat we overeenstemming hebben bereikt over nog een seizoen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin met een gretige groep, die er zelf ook alles aan doet om een team te zijn. Zo hebben we met elkaar een kerstdiner georganiseerd voor de club en een week geleden zijn wij als groep bij elkaar gekomen en hebben via een livestream naar Vredenburch tegen Maasdijk gekeken. En na afloop hebben we de periodetitel uiteraard goed gevierd! Op voetbalgebied ben ik enorm tevreden. De groep en staf zijn leergierig en willen het maximale eruit halen. En daar gaat de club ook goed in mee. ‘Nee’ kennen we niet. Verder is het voor ons belangrijk dat wij niet verslappen en honderd procent blijven geven, iedere wedstrijd weer. Daarnaast zitten we nog in de beker en mogen wij onszelf laten zien tegen eersteklasser BVCB.”

Morgen HV Terugblik (2): Arie van der Padt (TAC’90)

Lees verder