HV TERUGBLIK (3) Ekrem Kahya (HBS): ,,We hebben goede wedstrijden kinderlijk verloren”

HBS begon sterk aan het seizoen, maar kende daarna een terugval. Bij het ingaan van de winterstop staat HBS op een tiende plaats met 20 punten uit veertien wedstrijden. Hetzelfde aantal punten als sc Feyenoord, de eerste tegenstander op sportpark Craeyenhout na de winterstop.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) omschrijft de eerste seizoenshelft als wisselvallig. Kahya: ,,We hebben goede wedstrijden gespeeld, die we heel kinderlijk hebben verloren, maar ook heel goede, volwassen overwinningen behaald in een heel sterke competitie. Natuurlijk zaten er ook enkele wedstrijden tussen, die we ondermaats hebben gespeeld, maar dat waren er niet veel gelukkig.”

Een duidelijk punt van kritiek heeft de HBS-trainer wel: ,,Een echt minpunt is het aantal tegendoelpunten, dat we in een periode van vijf wedstrijden hebben tegen gekregen. Dat past niet bij onze ploeg.” En verder: ,,Ook de arbitrage van de laatste wedstrijd tegen de koploper was echt een minpunt. Daarin zijn we én drie punten misgelopen én een speler kwijtgeraakt door een volgens ons onterechte rode kaart. Helaas gebeuren dit soort dingen, maar goed….het was wel heel zuur omdat we in deze wedstrijd hebben laten zien dat we minimaal gelijkwaardig waren aan de koploper, die een straatlengte voorstaat.”

HBS in actie in de uitwedstrijd tegen VOC

ASWH gaat inderdaad fier op kop met liefst zestien punten meer dan HBS. De Kraaien staan overigens maar vijf punten achter op de nummer twee FC ’s-Gravenzande. Kahya gaat verder: ,,Er is een aantal hoogtepunten de eerste maanden van het seizoen, maar het belangrijkste vind ik zeker de ontwikkeling van veel spelers die gaandeweg het seizoen steeds meer het plezier in het spel koppelen aan volwassenheid en de zakelijke kant, die gevraagd wordt om wedstrijden te winnen. Vooral de stabiliteit geeft me een goed gevoel. We hebben een jonge, gretige ploeg, die bol staat van enthousiasme.”

Doelstelling

Of zijn ploeg op schema is op dit moment, zegt Ekrem Kahya: ,,We willen ook dit seizoen gewoon meedoen om de prijzen in combinatie met het vermaken van de kijkers. Ook wilden we de ploeg een herkenbaar gezicht geven en dat is denk ik ruimschoots gelukt, gezien het aantal zelf opgeleide spelers die wekelijks in het veld staan. Nu zorgen voor continuïteit en het winnen van wedstrijden, waardoor we blijven meedoen. Zo zal elke ploeg denken op dit moment en dat maakt het een grote uitdaging, maar niets komt aanwaaien en onze ploeg wil niets liever dan er keihard voor werken.”

Voorbereiding

HBS start de training als voorbereiding op de tweede seizoenshelft op 4 januari en speelt op 9 januari een oefenduel tegen sv Den Hoorn. ,,De elfde januari gaan we een aantal dagen naar Madrid om vervolgens een week ‘thuis’ te trainen en ons gereed te maken voor de wedstrijd tegen sc Feyenoord.”

(Morgen in deze rubriek ‘De terugblik’ komt aan het woord Theo Verbeek, trainer van tweedeklasser Westlandia zaterdag)

Lees verder