Voormalige ADO-spelers Struijk en Summerville scoren voor Leeds United

Leeds United won zaterdag in de Championship, het tweede niveau in Engeland, met duidelijke cijfers (4-0) van concurrent Ipswich Town. Opmerkelijk was dat drie Nederlandse spelers scoorden voor Leeds United, waaronder de oud-ADO-spelers Crysencio Summerville (foto boven) en Pascal Struijk.

Voor Summerville speelde een opmerkelijk sterke wedstrijd. De speler, die in het seizoen 2019-2020 21 duels uitkwam voor ADO Den Haag, was een doorlopend gevaar met zijn acties voor de defensie van Ipswich Town. Hij scoorde zelf op slag van rust vanaf de strafschopstip en zette daarmee zijn ploeg op een 3-0 voorsprong. Daarvoor had Pascal Struijk, die in de jeugd bij ADO Den Haag op de Aftrap actief was, al na acht minuten zijn ploeg Leeds United aan de leiding geholpen en scoorde Leif Davis van Ipswich in eigen doel.

Pascal Struijk (foto Orange Pictures)

Vlak na rust maakte een andere Nederlander, Joël Piroe, de 4-0. Een duidelijke overwinning in de kopgroep van de Championship voor het team van Summerville en Struijk.