HV TERUGBLIK (4) Theo Verbeek (Westlandia-zat): ,,Slechte ploegen zitten er niet in deze afdeling”

De zaterdagploeg van Westlandia doet, halverwege het seizoen, leuk mee bovenin, al weet ook trainer Theo Verbeek (foto) dat zijn team niet kan promoveren. De achterstand op leider CIUON is bu drie punten, maar de ploeg uit Vlaardingen heeft ook nog een duel meer te spelen. Westlandia staat achter Oliveo op een derde plek, maar voelt de hete adem van VFC en sc Monster (twee punten minder en een wedstrijd minder gespeeld) in de nek.

Tekst: Ton Beije

Trainer Theo Verbeek over de voorbije maanden dit seizoen: ,,Wij kijken terug op een goede eerste seizoenshelft. We hebben nu 21 punten en daar zijn we blij mee. Het betekent op dit moment dat we een behoorlijk gaatje hebben met positie negen, wat nakompetitie betekent en we staan ook niet ver af van de nummer één-positie. Wat dat betreft is alles nog mogelijk. Ik zie wel wat deze competitie een stuk sterker is als de afgelopen jaren. We moeten er dan ook voor zorgen dat we constant blijven presteren en punten blijven pakken.”

Blessures

,,Ik denk dat we een aantal goede wedstrijden hebben gespeeld en daar ook mooie overwinningen hebben behaald”, gaat Verbeek verder. ,,We hebben ook zeker een paar mindere wedstrijden gespeeld of gedeelten van wedstrijden. Dan maken we het ons zelf ook moeilijk en misschien wel onnodig moeilijk. Je probeert dan ook wel naar oorzaken te zoeken waarom dit dan gebeurt. Ik wil me eigenlijk nooit verschuilen achter blessures, maar die hebben we op de één of andere reden de eerste seizoenshelft wel heel veel gehad. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Er zijn ook een aantal jonge spelers die daardoor opstaan en dat is alleen maar goed en mooi om te zien.”

Verbeek begon met zijn team met een duidelijke doelstelling. Hij: ,,De eerste doelstelling met deze versterkte degradatie was om ons te handhaven zonder nacompetitie te spelen. Dat ziet er goed uit op dit moment, dat we dat wel gaan realiseren. Maar wat dit betreft is dat ook nog niet helemaal zeker. Als we naar boven kijken dan zou het mooi zijn om mee te strijden voor het kampioenschap. En dat is ook niet onmogelijk. Wij hebben denk ik wel de kwaliteiten om van elke tegenstander te kunnen winnen. Wij moeten zorgen dat we elke wedstrijd scherp en goed georganiseerd een wedstrijd spelen en dan is er veel mogelijk. We hebben ook wel een ploeg – en dit weten ze – “van dat doen we wel even”. Als we dat doen dan kunnen we ook net zo makkelijk van iedereen verliezen. Want nogmaals slechte ploegen zitten er niet in deze afdeling.”

Madrid

We gaan op dinsdag 2 januari weer starten met de eerste training. Na een week trainen, gaan we van 11 tot en met 14 januari op trainingskamp. De bestemming is Madrid. De spelersgroep heeft dit samen met de begeleidingsstaf helemaal zelf georganiseerd. De spelersgroep heeft zelf een groot feest georganiseerd in onze eigen Balleringhal. Dat is mooi om te zien. En ik mag als trainer ook mee. In Madrid gaan we lekker trainen op een supermooie locatie, die nog geheim moet blijven. Met de hele groep gaan we ook een paddeltoernooi spelen. We hebben ook nog een rondleiding in het stadion van Real Madrid. Helaas wordt er geen wedstrijd gespeeld in de dagen dat wij in Madrid zijn. Maar ja, je kunt ook niet alles hebben.”

Donderdag in deze rubriek interviews met Peter Klomp (RKAVV) en John Blok (Scheveningen).

Lees verder