HV TERUGBLIK (10) Maurizio Ceccucci (Westlandia-zon): ,,Het moet bij ons stabieler worden”

Westlandia sluit het jaar 2023 in de Vierde Divisie af op plaats elf met 18 punten uit 15 wedstrijden. sc Feyenoord en HBS hebben een punt meer, maar ook een wedstrijd meer in petto. De voorsprong op nummer voorlaatst VOC is maar vijf punten en DSO heeft vier punten minder. Kortom, de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) kan nog heel wat punten gebruiken.

Tekst: Ton Beije

Dat moet dan in de tweede seizoenshelft gebeuren. De Naaldwijkers roeren zich al op de transfermarkt. Voormalig prof Anass Achabar heeft al getekend en ook Franklin Rodriguez maakt tussentijds de overstap van DOVO naar de Hoge Bomen. Trainer Maurizio Ceccucci is blij met de nieuwkomers, want hij kijkt op de eerste seizoenshelft met gemengde gevoelens terug. ,,Wij waren te wisselvallig, niet alleen in de resultaten, maar ook in veel fases in wedstrijden. Heel goede momenten werden afgewisseld met mindere. Het moet bij ons stabieler worden en dan uiteraard de goede dingen blijven doen en de mindere minimaliseren.”

Van echte hoogte- of dieptepunten wil Ceccucci echter niet spreken. ,,Zoals gezegd hebben wij heel goede fases in wedstrijden gespeeld, zowel in de speelwijze als in het resultaat. Helaas hebben we ook te vaak het tegenovergestelde gedaan. Onze doelstelling hoeven wij niet te wijzigen. Die blijft voor mij altijd hetzelfde en dat is voor mij iedere week spelen om te winnen.”

,,We starten weer op 2 januari met de trainingen. Op 10 januari vertrekken wij richting Malaga voor een trainingskamp in Torremolinos”, aldus Ceccucci. De zondagselectie verbleef ook vorig seizoen in de Zuid-Spaanse badplaats op trainingskamp.

(Zondag in deze rubriek komen aan het woord Michael Ros (SVC’08) en Ronald Hes (Vitesse Delft).

Lees verder